Голям пожар в Испания взе жертва

4401
Голям пожар в Испания взе жертва

Тялото на възрастен мъж беше открито близо до къща, овъглена от пожара, който бушува близо до Марбеля, известен курорт в Южна Испания. Хиляди хора трябваше да бъдат евакуирани, съобщиха местните власти.

"Тялото на мъж в напреднала възраст беше открито, все още не сме установили самоличността му", заяви говорител на местните власти, като уточни, че пожарникарите претърсват останките от жилището в търсене на съпругата му, "която може също да е загинала".

"Местната полиция в Марбеля евакуира снощи възрастна двойка, но изглежда, че те са се върнали на свой риск. Къщата е овъглена и е рухнала", заяви говорителят. Хиляди местни жители бяха евакуирани заради пожара, бушуващ на площ от 12 км. Той започна снощи в планинската област, която се извисява над известните плажове на Коста дел Сол, предпочитани от чуждестранните туристи.

Петима души са били ранени, двама от които много тежко. Става въпрос за двойка испанци, съобщи говорителят. "Те са настанени в болница с тежки изгаряния от втора и трета степен", уточни той. Останалите трима пострадали са подложени на "обикновено наблюдение" и състоянието им не е тревожно, допълни същият източник.

Става въпрос за 45-годишна майка и две деца на 11 и 3 години, които са получили контузии, каза още говорителят, без да уточнява националността им. Огънят е засегнал общините Михас, Марбеля, Алаурин де ла Торре, Охен и Коин. Властите обаче са оптимисти, като заявиха, че влажността е по-силна, а вятърът е утихнал. "Пожарът може да бъде стабилизиран в идните часове", уточниха те.

Редактор: Петър Проданов

5 млрд. евро може и да не стигнат за Каталония

Каталония в сряда призова централното правителство да активира Фонда за регионална ликвидност възможно най-бързо и да отпусне заем от 5...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com