Жертви на дъждове и наводнения във Франция и Италия, рухна нов мост (ВИДЕО)

5589
Жертви на дъждове и наводнения във Франция и Италия, рухна нов мост (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Броят на жертвите на наводненията във Франция се увеличи до четири, съобщи канал BFMTV, като се позова на полицията. По-рано беше съобщено, че телата на двама души са намерени в департамента Вар, засегнат от тежки наводнения. Спасителите продължават да издирват 77-годишен мъж, който изчезна по време на наводнението, предаде БГНЕС.

Проливните дъждове в Северна Италия и Южна Франция убиха трима души през уикенда, като отнесоха част от виадукт на магистрала в Северна Италия и предизвикаха ново наводнение във Венеция.

Дъждовете са отнесли част от виадукт на италианската магистрала A6 близо до Савона в северния район на Лигурия, свързваща Торино и Франция - свлачище е причината за случилото се. В пътя е зейнала дупка, над огромна пропаст, като шофьор е успял да спре навреме и да предупреди идващите зад него автомобили, за да не се стигне до трагедия като с моста "Моранди". До момента няма данни за жертви и пострадали, но в района са повикани екипи със специално обучени кучета и хеликоптери.

Експерт: Венеция със сигурност ще потъне

За една седмица водата във Венеция три пъти надмина нивото от 1,5 м. За целия период на наблюдения от 1972 година в сезона на наводнени...

В района на Пиемонт, 52-годишна жена е изчезнала с автомобила си, когато река е излязла от бреговете си. Малко по-късно е била открита мъртва. Местни медии съобщават, че други двама души в колата са успели да се спасят.

Най-тежко засегнатият регион в Италия беше Алесандрия, на юг от Торино, където 200 души бяха евакуирани, а 600 останаха без ток. Една жена е изчезнала, съобщиха италианските медии. Други 500 души бяха евакуирани по-на север в долината на Аоста, където пътищата бяха затворени заради риск от лавини.

От наводнения отново беше засегната и Венеция, въпреки че нивата бяха далеч от историческия връх, достигнат на 12 ноември. Водата на площад „Сан Марко“ в центъра на града е била до коляното и след обяд е започнала да се оттегля. Кметът на Венеция заяви, че щетите от наводненията по-рано през месеца могат да достигнат един милион евро, обвинявайки измененията на климата за почти рекордното покачване на нивото на водата.

Регионалният съвет на Венето бе наводнен, минути след като отхвърли план за борба с изменението на климата

Регионалният съвет на област Венето отхвърли план за борба с изменението на климата, минути преди да бъдат наводнени офисите му, разпол...

Последните наводнения станаха в момент, в който екологични активисти организираха демонстрация в знак на протест срещу неадекватната програма за защита от наводнения в града и призоваха за забрана на големите кораби, които посещават ренесансовия град.

Във Франция двама души загинаха и най-малко един е изчезнал, след като наводнения потопи автомобили и превърна пътища в реки. От петък югоизточните райони на Алпите са засегнати от проливни дъждове, които също предизвикаха огромни вълни в морските райони. Жена на 39 години е била тежко ранена в събота и е хоспитализирана, след като е била пометена от вълна, съобщиха от пожарната служба.

В събота, заради дъждовете и наводненията, беше обявен червен код за опасност в два департамента в Югоизточна Франция. В неделя нивото на опасността беше намалено от червено до оранжево. Много пътища и магистрали бяха недостъпни за автомобили, влаковете в района на Лазурния бряг бяха спрени.

Положението в Гърция също изглежда тревожно - подробности научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа