Крим остана без ток

3174
Крим остана без ток
Снимка: Getty Images/Guliver

Неизвестни лица в украинската Херсонска област взривиха двата останали електрически далекопровода, по които се подаваше електричество към Крим. Това съобщи Илия Кива, ръководителят на подразделението за борба с наркотиците на украинското вътрешно министерство, цитиран от ТАСС.

Спирането на електроподаването във всички населени пунктове на анексирания от Русия полуостров Крим беше потвърдено от директора на компания "Крименерго" Виктор Плакида. "Крим е изцяло лишен от електричество. Засега не мога да съобщя подробности", заяви той.

Порошенко обмисля дали да не спре тока на Крим

Президентът на Украйна Петро Порошенко разглежда електронна петиция с настояване за прекратяване на доставките на електроенергия за Кри...

В Крим е обявено извънредно положение, съобщи Reuters.

Кримските енергетици започнаха да включват резервните източници на електрозахранване.

Мястото на произшествието беше поставено под охраната на активисти на кримските татари и бойци на забранената в Русия организация "Десен сектор", които пречеха на ремонтните екипи. В отговор към мястото на произшествието бяха изпратени специални части.

При сблъсъците няколко активисти получили контузии, а един полковник от милицията беше ранен с нож в гърба при опит да му бъде отнето оръжието, съобщи Илия Кива.

Украйна вече не доставя храни за Крим

Украйна е прекратила доставката на хранителни продукти за Крим. Това съобщи вицепремиерът на кримското правителство Руслан Балбек, цити...

След предишното взривяване на електрическите далекопроводи в петък вечерта министерството на енергетиката на полуострова предупреди жителите на региона за възможни ограничения на електроподаването. Експертите призоваха жителите на Крим да заредят акумулаторите си, да се запасят с вода и да не включват ненужни електроуреди в часовете на най-голямо натоварване сутрин и вечер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа