Серия земетресения в Киргизстан причинха щети по 4000 сгради

3208
Серия земетресения в Киргизстан причинха щети по 4000 сгради
Снимка: Thinkstock

Повече от 4000 домове и социални обекти са били повредени в различна степен в киргизката Ошска област в резултат на продължаващата от вторник серия подземни трусове, магнитудът на които достига 6-а степен.

Във вторник и сряда в Киргизстан беше разлюлян от серия трусове със сила до 7 степен. Жертви и пострадали няма. Епицентърът на земетресенията е в южната част на страната, в Кара-Суйски район на Ошска област. В петък и събота е имало още четири подземни труса с магнитуд 5,1, съобщава РИА "Новости".

Земетресението в Гърция било по-силно от предварително съобщеното

Земетресението в Гърция е било с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер. Европейският сеизмологичен център промени магнитуда, след като по-р...

„По нареждане на председателя на парламента на Киргизстан Аинлбек Женбеков на 21 ноември група депутати посети районите в Ошска област, пострадали от земетресения, запознаха се със ситуацията и оказваната помощ. В резултат на земетресенията са пострадали над 4000 постройки“, заяви представител на пресслсужбата на парламента в Бишкек.

Според властите, много домове са се напукали по време на първия трус от 7-а степен. Пукнатините са се увеличили при следващите трусове.

Гражданите, чиито домове се смятат за необитаеми, ще получат от правителството по 2800 долара за изграждането на нови жилища.

Според Министерството на извънредните ситуации, в засегнатите райони са доставени 300 зимни палатки с по 10 и 30 места, 130 печки, отопляеми контейнери и юрти, одеяла и храни. За настаняване на останалите бездомни са необходимостта поне още 500 отопляеми контейнери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com