Меркел поиска от САЩ приемането на повече бежанци

3930
Меркел поиска от САЩ приемането на повече бежанци
Снимка: Gettyimages

Германският канцлер Ангела Меркел призова Съединените щати да приемат повече кандидати за убежище в момент, когато Европа се мъчи да се справи с най-големия приток на имигранти от Втората световна война насам, предаде DPA.

Пред парламентаристи от нейния Християндемократически съюз и базирания в Бавария Християнсоциален съюз, Меркел подчерта, че не очаква бързо уреждане на бежанската криза на извънредната среща на лидерите от Европейския съюз в сряда, предаде БНР. 

40 000 места за първи прием на бежанци ще предостави Германия

Германия ще предостави 40 000 места за първи прием на бежанци, които ще са справедливо разпределени из цялата страна. Това обеща канцле...

САЩ обявиха, че ще приемат най-малко 10 000 сирийски бежанци през финансовата година, която започва през октомври. 

Вчера Белият дом съобщи, че отпуска допълнително 419 милиона долара за сирийските бежанци, с което американската хуманитарна помощ достига 4,5 милиарда долара. 

Същевременно президентът на Бразилия Дилма Русеф призова международното разпределяне на сирийски бежанци да се обсъди на сесията на Общото събрание на ООН. 

Бразилия ще продължи с две години срока на действие на своята програма за приемане на кандидати за убежище от Сирия, който изтича в края на месеца. 

Меркел: Без Русия Сирия няма да излезе от кризата

Без участието на Русия не е възможно да се намери решение на сирийския конфликт, заявил Ангела Меркел на среща в Берлин, цитирана от De...

Ливан е готов да осигури образование за десетки хиляди деца на сирийски бежанци тази година. Благодарение на финансиране от международни дарители, те ще учат в държавните училища безплатно. Ливан е приютил най-висок дял сирийски бежанци - над 1 млн. и 100 хил. - и в някои държавни училища вече има повече сирийски, отколкото ливански ученици. 

Междувременно Унгария прие нов закон, който позволява на армията да стреля срещу бежанци с гумени куршуми и гранати със сълзотворен газ, или т.нар. несмъртоносни оръжия за самозащита. Този закон отговаря на всички конституционни изисквания. Правителственият указ, предизвикан от масовата миграционна криза, е ограничен във времето. Войниците могат да изпълняват задълженията си с оръжия, но могат да ги използват само за самозащита и в защита на други войници. Във всички други ситуации, те трябва да използват така наречените други средства за принуда, с които разполагат", заяви министърът на отбраната Ищван Симичко. 

"Мигрантите не само чукат на вратата, те разбиват вратите и нахлуват. Границите ни са под заплаха. Унгария е под заплаха, а така също и цяла Европа", посочи премиерът Виктор Орбан. 

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас заяви от своя страна, че "ако не се споделя отговорността, тогава няма смисъл да се говори за обединена Европа".

Меркел призова Гърция по-добре да пази външните граници на Евросъюза

Канцлерът на Германия Ангела Меркел, чиято страна е залята от безпрецедентна вълна от бежанци, призова Гърция по-добре да пази външните...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com