ЕК наказва страните, които не регистрират влезлите на тяхна територия чужденци

2721
ЕК наказва страните, които не регистрират влезлите на тяхна територия чужденци

Европейската комисия (ЕК) ще открие в сряда, 23 септември, наказателни процедури срещу страните от Европейския съюз, които не регистрират чужденците, навлезли на тяхна територия. Това съобщи говорител на ЕК.

Според законодателството на Общоността всеки гражданин на държава извън ЕС трябва да бъде регистриран и да му бъдат снети пръстови отпечатъци, щом влезе в ЕС.

В Брюксел отново обсъждат разпределението на бежанците

Министрите на вътрешните работи от Европейския съюз отново ще обсъждат на извънредна среща в Брюксел разпределянето на 120 хиляди бежан...

Говорителят не назова държавите, които ще бъдат наказани, но отбеляза, че те вече са били предупредени. Броят на регистрираните мигранти не съответства на броя на навлезлите в ЕС, посочиха още от ЕК.

Днес министрите на вътрешните работи от Европейския съюз отново обсъждат на извънредна среща в Брюксел разпределянето на 120 хиляди бежанци между държавите членки. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще представя нашата страна. Основният спор остава дали настаняването на бежанците да бъде задължително или доброволно.

Формално схемата може лесно да се превърне в европейски закон, защото трябва да се гласува с квалифицирано мнозинство без правителствата да имат право на вето. Ротационното председателство на Люксембург предпочита да намери консенсус, вместо силово да налага решението на несъгласните Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Румъния и други, за да няма политически разрив в европейското единство.

"ЕК е дълбоко загрижена от събитията по границите”, посочи говорителят на ЕК Маргаритис Скинас, цитиран от bTV. В отговор на въпрос той заяви, че унгарският премиер Виктор Орбан е ключов играч в намирането на решение с мигрантската криза.

ЕК предлага санкция от 6 500 евро за неприет бежанец

Брюксел слага на масата ново предложение, за да преодолее различията между Европейската комисия и държавите-членки по въпроса за задъл...

По думите на говорителя ЕК предлага мерки, които включват по-решително връщане на онези мигранти, които не получат статут; повишаване на сигурността по външните граници; наказания за държавите, които откажат да участват в схемите на разселване на получилите статут.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com