Над 4 милиона и половина души са починалите от Covid-19 в света

2369
Над 4 милиона и половина  души са починалите от Covid-19 в света
Снимка: iStock

Най-новите мерки и акценти в развитието на пандемията Covid-19 по света обобщи АФП.

- Словакия отмени забраната за неваксинирани хора по време на посещението на папа Франциск. Словакия отмени забраната за неваксинирани хора да присъстват на събирания по време на посещението на папа Франциск. Това решение бе продиктувано от ниския брой регистрирани за събитието. Досега само напълно ваксинирани поклонници можеха да участват в събитията от 12 до 15 септември, съпровождащи папското посещение. Сега отрицателен тест ще бъде достатъчен.

- Нова Зеландия – първи смъртен случай от Covid-19 от шест месеца. Нова Зеландия регистрира първия смъртен случай от Covid-19 от шест месеца насам. Починалата 90-годишна жена е имала съпътстващи заболявания и не е можело да бъде вентилирана или да получи интензивно лечение. Тя е 27-ят човек, починал от Covid в страната, и първият след 16 февруари. Новината идва, когато здравните власти заявиха, че са поставили под контрол последната вълна, свързана с варианта „Делта“.

- Франция: хиляди хора по улиците срещу санитарния пропуск. Хиляди хора отново излязоха по улиците на много градове във Франция в събота, за да демонстрират срещу санитарния пропуск, няколко дни след началото на учебната година и стартирането на кампания за ваксинация за тези над 12 години.

В Париж, където бяха насрочени пет митинга, демонстрантите преминаха от подножието на Айфеловата кула до Инвалидите по призива на движението „Патриоти“ на Флориан Филипо.

- Индонезия: изтичане на информация за ваксинационния сертификат на президента. Сертификатът за ваксинация срещу коронавирус на президента на Индонезия беше излъчен в интернет, което предизвика безпокойство сред индонезийците относно сигурността на техните медицински данни.

Удостоверението за ваксинация на президента Джоко Уидодо, достъпно в Интернет, е публикувано след като потребителите са открили медицинските му данни в официално приложение за проследяване на ваксинацията, PeduliLindungi, според информация на правителството.

От началото на пандемията: Над 19 000 са починали в България

От началото на пандемията през март миналата година до днес в България от коронавирус са починали 19051 носители на вируса. Това сочи о...

- Малайзия: бившият премиер начело на възстановяването след Covid -19. Няколко седмици след оттеглянето си, бившият министър-председател на Малайзия Мухийдин Ясин е назначен за ръководител на Националния съвет за възстановяване след пандемията, съобщават от правителството. Мухийдин Ясин подаде оставка миналия месец след остра критика за справянето му с пандемията Covid-19.

- Повече от 4,54 милиона смъртни случая по света. Пандемията Covid-19 е погубила над 4,54 милиона души по света от края на декември 2019 г., според доклад на АФП въз основа на официални източници.

Пандемията обаче е претърпяла лек спад в световен мащаб тази седмица по отношение на инфекциите, със спад от 3 % в сравнение с предходната седмица, до средно 639 315 ежедневни инфекции.

Ситуацията продължава да се влошава в зоната на САЩ / Канада (+ 8%) и особено в Океания (+ 23%), но новите инфекции очевидно намаляват в Африка (-26%), както и в Латинска Америка (-17% ). В Европа те са съответно (-3%), в Азия (-2%) и в Близкия изток (-2%).

Съединените щати са най-засегнатата страна в света с 645 159 смъртни случая, изпреварвайки Бразилия (583 362), Индия (439 895), Мексико (261 496) и Перу (198 364). Информацията е на БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

В Тбилиси: Хиляди грузинци отново излязоха на протест

Губернаторът на Курска област забрани на мигрантите да работят като таксиметрови шофьори

Който казва, че войната в Украйна трябва да бъде замразена, никога не е гледал картата и не познава историята: Ген. Ходжис

Осъден за подкуп руски бивш зам.-министър се включва във войната срещу Украйна

Харков отново на прицел: Руски управляеми бомби раниха шест деца в областта

Катерите, които Естония предаде на Украйна, от днес започват бойни мисии (СНИМКИ)

Карла Бруни-Саркози в беда: Разследват доколко е забъркана в скандала с нейния съпруг

Руските сили убиват предаващи се украински военни: Human Rights Watch с конкретни примери

Лошо време в Италия: Локални наводнения и повишени нива на реките (СНИМКА)

Зеленски: Русия е хвърлила хиляди управляеми авиобомби в Украйна само за месец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа