Обама е предложил на Путин път за излизане от украинската криза

27864
Обама е предложил на Путин път за излизане от украинската криза
Снимка: Getty Images/Guliver

Засилена дипломатическа активност за разрешаване на кризата в Украйна. За днес е насрочен извънреден съвет НАТО-Русия. Очаква се Европейската комисия да обяви пакет от помощи за Украйна, а в Киев пристига върховният европейски представител за външната политика и сигурността Катрин Аштън. Междувременно Барак Обама е предложил на Владимир Путин път за излизане от украинската криза.

Американският президент е предложил на руския си колега възможността руските военни части в Крим да се върнат в базите си, а международни наблюдатели да следят за спазването на правата на руснаците на полуострова. Високопоставен представител на американската администрация е уточнил, че САЩ няма да участват в срещата на върха на Г-8 в Сочи през юни, ако руските сили не се изтеглят от украинска територия, съобщи още Нова телевизия.

Обама: Путин не може да заблуди никого за действията си в Крим

Американският президент Барак Обама заяви, че обосновката на стопанина на Кремъл Владимир Путин относно нахлуването му в Крим "не заб...

Обама е обсъждал в едночасов телефонен разговор с германския канцлер Ангела Меркел евентуалното излизане от кризата в Украйна и чрез включването на руснаци в новото правителство в Киев. 

Правителствата на ЕС постигнаха вчера предварителна договорка за замразяване по молба на Киев на авоарите на 18 украинци. Новото правителство в Украйна обяви, че милиарди долари държавни пари са изчезнали. Предстои решението да получи окончателно одобрение в следващите дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа