X
 
 

Русия проговори за шпионския скандал - предупреди България да внимава

14466 8
photo of Русия проговори за шпионския скандал - предупреди България да внимава
Снимка: Getty Images/Guliver
Кремъл най-накрая реши да проговори за шпионския скандал, в който бе замесен председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов. Той бе обвинен в шпионаж, а Москва се оказа доста притестена от това, стана ясно от изказване на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

Русия е разтревожена. "Русофили" е организация, насочена единствено към развитието на двустранните отношения и укрепването на приятелските връзки между народите на Русия и България, каза Захарова, цитирана от ТАСС.

Захарова отговори на Болтън за кражбата на технологии

Говорителят на Руското външно министерство Мария Захарова в отговор на изявление на съветника на президента на САЩ по националната сигу...

"Разчитаме, че правителството на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната положителна динамика в двустранните отношения и ще бъде продължена съвместната работа по реализация на достигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната, културната сфера, за запазване на обединяващото историческо наследство", допълни тя.

Припомняме, че председателят на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов е обвинен в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от бившия генерал Леонид Решитников до началото на 2017 година, както и руската организация "Общество Двуглав орел", която Решетников ръководи сега. На Решетников, чието име нашумя заради срещата му с председателя на БСП Корнелия Нинова в Русия и разговора за кандидатурата за президент Румен Радев, е забранено да влиза на българска територия за 10 години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Неонацист - Келевата Дрисла Екатерина !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  С всеки изминал ден в българия става все по зле и по зле
 • БЪЛГАРИН 2 БЪЛГАРИН преди 1 седмица Профил на трол?
  Нещо поуплашени ми се виждат! Внимателни, диалогични... лижат, мажат, като окъкани. Да не се окаже само, че сме с РУСКИ ПРЕЗИДЕНТ! Ха,хах!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  А "шпионската афера" е толкова скопена правно, че единственото приложение за нея е в предизборната кампания.
  : 12 !
 •  ciklop50 2.2 ciklop50 преди 1 седмица Профил на трол?
  2. (БЪЛГАРИН ) >> Син на ФАШИСТКИ палач - НЕОФАШИСТА Циклоп, този психично болен мутант - ciklop50 беше СТРАНДЖАТА а сега е "българин" . Дядката Циклоп - доказан темерут, хейтър-помияр .
  : 2 !
 • Анонимен 2.3 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  2.2, пидоРашка, син на надзирател от концлагера "Слънчев бряг", избивал хора с тояга и хранил прасетата с труповете им.
  : 6 !
 • съветник на премиера 1 съветник на премиера преди 1 седмица Профил на трол?
  Бацеее...наака ли се...?Май е време да гръмнеш бушона на Екатерина Захариева...а ма какъв УЙ ти навря с туй прозападно лизне и сервилничене...дори надмина и онуй магаре Плювко Плювналиев!!!!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Бойкоооо,бойко....пъб с газ и южен поток и аец белене на кукуво лято....яко те преебаааа
  : 17 !