Свирепи бури мъчат САЩ и Западна Европа

38932
Свирепи бури мъчат САЩ и Западна Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

Големи снежни бури удариха САЩ и Западна Европа и предизвикаха хаос, като взеха и човешки жертви.

В САЩ от Тексас до Ню Йорк има сериозни трудности заради виелиците, които доведоха до затваряне на училища и магазини. Стихиите покриха с лед пътищата и линиите на електрозахранването, което застрашава транспортните връзки в голяма част от територията на САЩ.

МВнР: Да се избягват пътуванията до Германия, Полша и Дания

Метеорологичните служби в Северна Европа предупреждават за силна буря, която ще доведе до нарушаване на трафика на превозни средства,...

Особено силно са засегнати южните равнини и централният регион, включително Арканзас, Мисури, Оклахома и Тексас, съобщи Националната метеорологична служба на САЩ, предаде Агенция "Фокус".

В град Литъл Рок в щата Арканзас хората започнаха да попълват своите хранителни запаси с падането на температурите. Много магазини съобщават, че изпитват недостиг на хляб, мляко, бутилирана вода и закуски.

В Западна Европа положението също е доста сериозно. Англия преживява най-високите приливни вълни от 60 години насам, а един човек е загинал, премазан от дърво. По крайбрежието на Острова има места, където вятърът достига 90 мили в час, а рекордът от тази нощ е вятър със 140 мили в час. Виелицата буквално е издухала двама моряци от шведски кораб в Северно море. В Шотландия над 80 хил. домакинства са без ток заради бурите.

Ситуацията и в Германия е много сериозна – там има предупреждения заради суровото време особено за крайбрежните райони. Вятърът е със скорост от 103 км/ч до 140 км/ч. Това е само началото – бурята ще набира сила през днешния ден, предупреждава говорителят на Германската метеорологична служба Андреас Фридрих.

Северна Европа се готви за мощна буря

Метеорологичните служби в Северна Европа предупреждават за силна буря, която ще доведе до нарушаване на трафика на превозни средства, н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа