X
 
 

Все повече престъпления от омраза във Великобритания

830 0
Все повече престъпления от омраза във Великобритания
Снимка: iStock/Guliver
Броят на престъпленията от омраза в Англия и Уелс са се увеличили с 10% през изминалата година до рекордните 103 379, съобщават от Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство в годишния си отчет, предава "Анадолската агенция".

Престъпленията от омраза се определят като мотивирани от утежняване по отношение на нечия раса, пол, сексуалност, увреждане или религия. Досега най-разпространените престъпления от омраза бяха във връзка с раса, които представляват повече от 75% от общия брой.

По разпореждане на Борисов, Захариева проведе телефонен разговор с Ема Хопкинс

По разпореждане на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с посланика на Обединеното кралс...

МВР обяснява, че увеличението може да се отдаде и на повечето докладвани случаи на полицията, предаде БГНЕС.

Близо половината, или 47% от всички религиозни престъпления от омраза, са извършени срещу мюсюлмани, което са около 3500 случая – близко до миналогодишните нива. 18% от религиозните престъпления от омраза са извършени срещу евреи.

Тъй като това е Националната седмица за осъзнаване на престъпността от омраза в Обединеното кралство, кметът на Лондон Садик Хан обяви, че ще бъдат отпуснати допълнителни 500 000 британски лири за борба с престъпленията от омраза в града.

Както посочват мнозина коментатори, тези цифри показват само върха на айсберга.

Великобритания спира свободното движение на граждани от ЕС през 2021 г.

Британското правителство заяви днес, че ще спре свободното движение на граждани от Европейския съюз през 2021 г. като част от имиграцио...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители