Маймунче и лопатарче са се родили във варненския зоопарк

49900
Маймунче и лопатарче са се родили във варненския зоопарк

Маймунче и лопатарче са се родили във варненския зоопарк, съобщиха от парка. Маймунчето е от вида Зелена морска котка, майката е Алекс, а бащата Кънчо. Все още не е известен полът на новороденото, защото най-малко 40 дни то ще бъде неотлъчно прилепено до майка си, която постоянно го гушка и пази. Тази майчина грижа приковава вниманието на гостите на зоопарка.

„Ако майнунчето е момченце, ще можем да го гледаме, докато достигне до полова зрялост, което при маймуните става на тригодишна възраст”, обясни директорката на варненския зоопарк Иванка Стоянова. Според специалистите, при маймуните, подобно на вълчите глутници, не е добре да има повече от един силен мъжки. Това е и причината, поради която скоро екипът на зоопарка във Варна ще трябва да търси място за палавия млад мъжкар Виктор – по-големия брат на новороденото, който скоро навърши една година.
В заграждението на елените също има ново попълнение – родено през миналата седмица лопатарче. Непрестанно около него са две кошути, които бдят над неуверените му още стъпки.

Синдикалисти от ВиК на протест срещу политическите назначения

Синдикалисти от ВиК излизат днес от 13.00 ч. на митинг-протест пред Министерство на регионалното развитие (МРР) под надслов: "Не, на по...

Във варненската зоологическа градина са силно ентусиазирани от новите бебета, които носят голяма радост за малки и големи. Постоянно някой се опитва да направи снимка на мъничетата, всички им се радват. Домакините предупреждават единствено да не се използва светкавица, за да не се стресират животните.

В спасителния център на зоопарка тези дни е транспортирана една конфискувана маймуна - казва се Ричард и също е от породата Зелена морска котка. Иззета е от курорта Слънчев бряг, където е използвана неправомерно за развлечение на туристите. В момента екип от специалисти се грижи за Ричард. Той обаче едва ли ще може да остане задълго в колекцията на зоопарка във Варна, защото маймунското семейство вече си има доминантен мъжкар.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини