Откриват мултимедийния "Царевград Търнов", безплатен вход този уикенд

27549
Откриват мултимедийния "Царевград Търнов", безплатен вход този уикенд

10 лева за среща с цар Калоян. Толкова ще е таксата за влизане в новия мултимедиен посетителски център "Царевград Търнов" / "Втора българска държава", който Бойко Борисов открива в старата столица в събота. Пенсионери, ученици и студенти ще заплащат по 5 лева, а семейства с до три деца - 20 лева. В първите два дни след откриването - събота и неделя, ще се проведе ден на отворените врати в музея и няма да се заплаща вход, предаде Стандарт нюз.

Музеят е на два етажа и съдържа 29 скулптурни фигури. Пресъздадени са сцени от българското Средновековие и царуването на Асеневци. В музея могат да се видят основните занаяти, упражнявани в Търново.

Туристи влизат с електронни билети в Царевец

Нова пропускателна система ще заработи за предстоящия туристически сезон на Царевец. От регионалния исторически музей и от общината о...

Туристите ще си тръгват със снимка за спомен с фигурите на цар Калоян и цар Иван Асен II. Автор на концепцията за представяне на исторически личности е скулпторът Борис Борисов.

Освен скулптурните фигури туристите ще могат да се насладят и на музикално озвучаване, както и на филми, които ще бъдат прожектирани в музея.

От музея предлагат и комбиниран билет за посещение и на манастирски комплекс "Св. Петър и Павел" и "Св. Иван Рилски" - 12 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини