Топ 10 на храните, които вредят на настроението и съня

76957
Топ 10 на храните, които вредят на настроението и съня

Диетолози направиха списък на храните, които причиняват депресия. Има връзка между храненето и интензивността на възпалителния процес, който намалява имунната система, влияе на хормоните и често е придружен от депресия. Специалистите препоръчват тези храни да се изключат от менюто, за да се чувстваме по-щастливи, предаде КРСС.

Ето и десетте продукта:

1. Хлебните и сладкарски изделия - торти и сладкиши, са истинска "бомба със закъснител" за храносмилателния тракт, което води до проблеми с червата. В резултат, това става причина за дискомфорт и лошо настроение.

2. Кафето ни стимулира, но този ефект много бързо отшумява. Той е заменен от умора, сънливост, и дори депресия. Също така човек става раздразнителен.

3. Червено месо е тежко за стомашно-чревния тракт и много бавно се усвоява. В допълнение експертите казват, че червеното месо предизвиква агресия, а може да доведе и до рак на стомаха.

4. Шоколад – той подобрява настроението ни, но води до излишни килограми, които причиняват депресия. В допълнение, шоколадът действа като един добър стимулатор, но създава и проблеми със съня.

5. Консервирани храни - почти всички консервирани храни претоварват тялото ни с ненужни токсини, които засягат вътрешните органи. В резултат - влошаващо се здравословно състояние и настроение.

6. Бързо хранене (хот-дог, хамбургери, пица и др.) - то води до клинична депресия. Такава храна натоварва тялото ни с излишни мазнини и сол. Един хамбургер може бързо да задоволи глада, но след кратко време нивото на кръвната захар рязко спада и това води до сънливост.

7. Алкохолът - ако се консумира често, причинява дехидратация, сънливост, мускулна слабост и неспособност за концентрация.

8. Захар и безалкохолни напитки - покачването на кръвната захар в следствие на консумацията на такива храни завършва с рязък на спад и настроението.

9. "Закуски" - чипс, осолени ядки, соленки. Чипсът е продукт, който съдържа канцерогени и спомага за заболявания на стомашно-чревния тракт. Такъв тип храни провокира зависимост подобна на наркотичната и блокира производството на ендорфини - "хормоните на радостта", които пряко влияят на нашето емоционално състояние.

10. Пушената наденица, шунка – всички подобни продукти имат в състава си по-високи добавки на оцветители, консерванти и нитрати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com