Вещество в млякото е враг на затлъстяването

8024
Вещество в млякото е враг на затлъстяването

Учени от Политехническия институт в Лозана, Швейцария, откриха в млякото съставка, способна да предпазва хората от затлъстяване дори при консумацията на висококалорични храни, съобщава сп. "Cell Metabolism".

"Съставката е част от храна, която всеки от нас консумира още от първия ден от живота си", заяви проф. Йохан Ауверкс, ръководител на изследването, цитиран от БГНЕС. Веществото се нарича nicotinamida ribosa, NR, и учените го открили, докато търсели начини за засилване на функционирането на гена SIRT1, който играе много важна роля за метаболизма и дълголетието.

Студът топи килограми

Упражненията са смятани за един от най-ефективните начини за изгаряне на калории, но учените откриха нов метод за отслабване чрез намал...

Лабораторните мишки, които получили от веществото NR в доста големи дози и същевременно обилна храна, стопили значително количество мазнина и освен това показали много добри резултати в тичането благодарение на повишената устойчивост на мускулите им.

Учените предупреждават, че наблюдаваният ефект при мишките не може да се постигне само с пиене на мляко. Необходимо е да се изследва действието на веществото и при хората. Според Ауверкс nicotinamida ribosa притежава свойства, подобни на тези на веществото resveratrol в червеното вино, за което се смята, че удължава живота.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com