Вижте какво са причинили контратерористичните операции на САЩ

7852
Вижте какво са причинили контратерористичните операции на САЩ
Снимка: WHO/S. Hawkey

Ислямските бунтовнически движения по цял свят са станали причина за новия изблик на полиомиелит – но само след 2011 година, когато бил убит Осама бин Ладен, а ислямистите започнали активно да се борят срещу ваксинациите, подозирайки лекари и медицински сестри в шпионска дейност. Това става ясно от статия в сп. Globalization and Health.

Почти всички специалисти по проблемите на здравеопазването са съгласни с това, че гражданските войни допринасят за разпространението на болести, по-конкретно пречат на борбата с полиомиелита. В повечето страни по света това заболяване се овладява благодарение на ваксинация.

Украйна: Няма опасност от епидемия от полиомиелит

Два случая на полиомиелит са били регистрирани през юни и юли в Закарпатска област в Украйна. По информация на Световната здравна орган...

В медиите нерядко може да се срещнат съобщения, че ислямистките движения (от рода на "Бохо Харам" в Африка и афганистанското "Талибан") особено силно пречат за ваксинирането на населението, но нямало статистическо потвърждение на това.

За да уточнят този въпрос, британските учени взели статистика за всички страни с големи ислямски бунтовнически движения (тоест с конфликти между държавите и въоръжени бунтовници, от които загиват повече от 25 души годишно) в периода от 2003 до 2014 година.

Установено било, че действията на ислямистите водят до изблик на инфекциозни заболявания едва от 2011 година. Учените смятат, че причината не е в радикалната идеология и теология на бунтовниците, а в реакцията срещу стратегията за борба с тях (от страна на западните сили и местните режими).

"Отстраняването на Осама бин Ладен (в подготовката на което ЦРУ разиграло цяла кампания по ваксиниране, за да получи достъп до ДНК на роднините на терористичния лидер), както и използването на безпилотни апарати за прицелно унищожаване на бунтовници.

Изляха 45 л вода, заразена с полиомиелит, в река в Белгия

Фармацевтичната компания GSK призна, че един от нейните служители е направил грешка, в резултат на която във водите на река Лан в цен...

Ислямистите решили, че разузнавателните данни за успешните удари са предоставяни от лекарите и медицинските сестри, провеждащи ваксинациите", разказва Джонатан Кенеди, един от авторите на статията.

В резултат ислямистите по цял свят започнали да възпрепятстват ваксинациите и да убеждават населението, че с тях злосторниците искат да направят мюсюлманите безплодни. Освен това те бойкотирали и организирали нападания срещу лекари и медицински сестри, като ги прогонвали от много райони.

Избликът на полиомиелит в много страни на Азия и Африка са станали страничен ефект на някои контратерористични операции и това следва да се помни от ръководителите на западните страни, които планират борба с ислямистите, предупреждава Кенеди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com