Откъс от "Изкуството да съблазняваш", Робърт Грийн

25530
Откъс от "Изкуството да съблазняваш", Робърт Грийн
Снимка: Издателство "Сиела"

Всички ние имаме силата да съблазняваме – способността да привличаме хората и да ги държим подвластни. Повечето от нас не си дават сметка за този вътрешен потенциал, а си представят, че привлекателността е почти мистична черта, вродена на малцина и липсваща на останалите. А за да осъзнаем собствения си потенциал, е достатъчно да разберем кое точно в човешката личност естествено вълнува хората и след това да развием тези заложени в нас черти.

Успешното съблазняване не започва с отявлена маневра или стратегически метод. Те биха могли да предизвикат само подозрение. Успехът на съблазнителя се крие в неговата природа, в способността му да излъчва нещо специфично, което привлича хората и стига до чувствата им по пътища извън техния контрол. Хипнотизирани от вашето съблазнително излъчване, вашите жертви няма да забележат неизбежното манипулиране, което следва, и на вас ще ви бъде по-лесно от детска игра да ги заблудите и съблазните.

Как да пораждаме желание в „Изкуството да съблазняваш“ от Робърт Грийн

Бестселъровият американски писател Робърт Грийн ни дава ключа към скритите механизми на желанието – от това как да го пораждаме д...

На света има девет типа съблазнители. Всеки от тях притежава особена черта на характера, която се корени дълбоко в същността му и неустоимо привлича другите към този човек. Сирените преливат от сексуална енергия и всяка от тях знае как да я използва. Донжуановците ненаситно жадуват противоположния пол и тяхното желание е заразително. Идеалните любовници имат чувствителност към естетиката, която влагат в романтичните си връзки. Дендитата обичат да играят с образа си и да впечатляват с бляскава мъжественост. Непринудените са спонтанни и открити. Кокетиращите са егоцентрични и удивително невъзмутими по нрав. Чаровниците не само искат, но и знаят как да доставят удоволствие и се чувстват добре в обществото. Харизматиците са надарени с необикновена увереност в себе си. Звездите са ефирни и се обгръщат в загадъчност. Този раздел ще ви запознае със същността на всеки от тези девет типа хора. Поне една от главите ще ви прозвучи позната – вие ще откриете в нея част от себе си. Тази глава ще ви послужи за ключ към развиване на собствените ви умения да съблазнявате.

Представете си тези девет типа като сенки, силуети. Едва след като се слеете с един от тях и го оставите да ви обсеби, ще започнете да развивате своите съблазнителски умения, които ще ви дадат безгранична сила.

ТАЙНИТЕ НА ОБРАЗА

Сирената е най-древната от всички съблазнителки. Нейният първообраз е богинята Афродита и по природа тя излъчва нещо митично, което не значи да си я представяте като създание от миналото, от легендите и историята. Тя въплъщава извечната мъжка мечта за силно сексуална, извънредно уверена, неустоима жена, способна да предложи безкрайни наслади и малко опасност. В днешно време този блян привлича още по-силно мъжката душа, защото в съвременния свят мъжът като никога досега е лишен от своята агресивност – всичко наоколо му е сигурно и безопасно и няма почти никаква възможност за приключение или риск. В миналото мъжете са имали отдушник на тези инстинкти – войните, морската шир, политическите интриги. В сексуалната сфера куртизанките и метресите са били общоприета обществена институция, която предлагала разнообразие и удовлетворявала копнежа за разнообразие и преследване. Без този отдушник нагонът на мъжа се насочва навътре и го разяжда, като го прави още по-неуправляем, загдето е потискан. Понякога властолюбивият мъж може да прибегне до най-неочакваното и да се заплете в някаква любовна история, където изобщо не е желан, само за да изпита тръпката и риска от това. Някоя лудост може да се окаже още по-съблазнителна, особено за онези мъже, от които винаги се иска да изглеждат разумни.

Ако търсите властта на съблазнителката, то сирената е най-неустоимата ѝ носителка. Тя въздейства върху първичните емоции на мъжа и ако играе ролята си както трябва, е в състояние да превърне един силен и отговорен мъж във вдетинен роб. Преди всичко сирената трябва да се отличава от другите жени. По своята природа тя е нещо рядко, митично, неповторима сред другите и си заслужава да се борите за нея, за да я отвоювате от други мъже. Няма как да не разпознаете нейното силно женствено и сексуално присъствие, граничещо понякога с гротеска, тъй като повечето жени не притежават необходимата увереност да създадат такъв образ.

"Смъртният грях" от Мария Грунд – всяка надежда тука оставете

Излезе дебютният трилър на шведката Мария Грунд – „Смъртният грях“ – за да запознае читателите с две несравними...

Щом сирената започне да изпъква между останалите, неизбежно проличават два други нейни важни белега: способността да накара мъжа да я преследва така трескаво, че да загуби контрол над себе си, и тръпката на някаква опасност. Защото рискът е силно съблазнителен. Относително просто е да накараш мъжа да те преследва: силното сексуално присъствие ще свърши тази работа. Но не се опитвайте да приличате на куртизанка или проститутка, подир която мъжът може и да хукне, ала скоро ще загуби интерес към нея. По-добре се престорете на леко загадъчна и далечна, като сбъдната фантазия. Тези качества ще накарат мъжа да ви преследва с целия си устрем и колкото повече ви гони, толкова по-силно ще му се струва, че действа по собствена инициатива.

Лесно е да създадете усещането за опасност, което ще засили и другите ви качества на сирена. Сирените са често ирационални като самия блян и с това неудържимо привличат мъжете – пленници на повелята да действат разумно. Решаващо значение има и тръпката на страх: тя респектира и държи мъжа на достатъчно разстояние, от което той не може да се доближи твърде много до вас и да прозре същността ви. Създайте това чувство на страх, като внезапно променяте настроенията си, за да изведете мъжа от равновесие и да го сплашвате от време на време с прищевки и капризи.

Но най-важното качество за всяка жена, която иска да играе ролята на сирена, е физическият ѝ облик – основният инструмент за упражняване на власт. Физическите белези – ухание, повишена женственост, подчертана с грима или чрез изискано съблазнително облекло, имат толкова по-силен ефект върху мъжете, колкото по-лишени от смисъл са всъщност. Те действат първосигнално и изключват рационалните процеси, както животното реагира на някаква примамка или бикът на движението на плаща. Умело създаденият външен вид на сирената често минава за физическа красота, особено на лицето. Но само красивото лице не прави сирената, а напротив, може да създаде чувство за дистанцираност и безразличие. Сирената трябва да стимулира обобщеното желание и най-добрият начин е, като създаде цялостно впечатление за привличане и обещание. Това не се постига с определена черта, а с комбинация от качества.

„Красотата на тази жена (Клеопатра) не беше така несравнима и поразяваща от пръв поглед, но поведението ѝ се отличаваше с толкова неустоим чар, че образът ѝ, съчетаващ убедителна реч и огромно обаяние, лъхащо от всяка нейна дума и движение, се врязваше направа в сърцето. Звуците на гласа ѝ галеха и радваха слуха, а изказът ѝ се лееше като мелодия на многострунен инструмент, който с лекота преминава от една тоналност в друга, от един говор на друг... Казват, че била изучила много езици, докато царете, управлявали преди нея, не говорели дори египетски...“

ПЛУТАРХ, „Създателите на Рим“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИТСПОТ:

Пролетта на емигрантите: Глава 4. Фейсбук – животът на емигрантката Теди

Откъс от "Лечебните адаптогени", Теро Исокаупила и Даниел Раян Бройда

Откъс от "Аделейд", Дженевийв Уилър

Пролетта на емигрантите: Глава 3. "В държавата става нещо"

Откъс от "Чаша, пълна с утеха" от Карън Хокинс

Откъс от "Плодовете зреят нощем", Неда Антонова

Пролетта на емигрантите: Глава 2. Мачлето - премиерът вкарва гол със задник

Откъс от "Стари хипари и нови разкази", Михаил Вешим

Пролетта на емигрантите: Глава 1. “Нулиа щеше да се превърне в географско понятие”

Откъс от "Маршът на идолите" от Николай Н. Нинов (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com