Тъжно: Махат бокса от Олимпийските игри?

12876
Тъжно: Махат бокса от Олимпийските игри?
Снимка: Getty Images/Guliver

Международният олимпийски комитет (МОК) официално изхвърли бокса от програмата на Летните олимпийски игри в Токио 2020 и наказа Международната боксова федерация (АИБА). МОК гласува единодушно „против“ участието на АИБА на Игрите в японската столица заради проблеми с финанси и управление, като наказа звеното до разрешаването на проблемите.

АИБА изпитва затруднения със своите финанси и управление от години насам, като федерацията има дългове на стойност 16 млн. долара, както и битка за президентския пост, която раздели звеното вътрешно. Сръбският член на МОК Ненад Лалович, който ръководи работен екип на МОК за връзките в АИБА, по-рано в сряда предаде доклад на сесията на МОК, в който се казва, че асоциацията може да достигне дълг в размер на 29 млн. долара. В него се добавя, че от федерацията не са успели да направят реформи на върха на организацията.

Нова изцепка на Кобрата, пак ще го наказват (ВИДЕО)

Сагата с отнетия лиценз на Кубрат Пулев да се бие на територията на Калифорния е далеч от своя край. Причината за това може да се окажа...

Президентът на АИБА Гафур Рахимов се отказа от поста си през март заради присъствието си в списък на Американския департамент за санкционирани лица за „осигуряването на материална подкрепа“ на криминална организация. Узбекистанецът отрече обвиненията по свой адрес. Присъствието на Рахимов в списъка със санкционирани лица изключително много навреди на репутацията на МОК, въпреки че той бе временно заменен от Мохамед Мустахсане. „Това излага МОК и неговите търговски партньори на неприемливи законови и финансови рискове“, каза той.

Лалович добави, че дългът на АИБА означава, че парите няма да отиват за спорта и атлетите в бъдеще, и че организацията все още изпитва проблеми със съдийството. АИБА зависи много от приходи от Олимпийските игри, за да оцелява между Игрите, като започна да освобождава хора в резултат на изключването от програмата на Олимпиадата. От федерацията ще обсъдят решението на МОК на събрание на Управителния съвет в четвъртък. Японският член на МОК Моринари Уатанабе, президент на Международната федерация по гимнастика, ръководи работния екип да организира квалификации и състезанията по време на Игрите в Токио догодина.

Междувременно излезе нова притеснителна за Кубрат Пулев информация, свързана с Джени Суши и лиценза му за боксиране (подробности по темата четете тук)!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт