В Твърдица откриха картинг пистата "Тодор Славов"

31278
В Твърдица откриха картинг пистата "Тодор Славов"

Нова картинг писта бе открита официално вчера, 22 октомври 2015, в Твърдица. Пистата в града ще носи името на автомобилния състезател Тодор Славов, който загина по време на рали „Твърдица-Елена“ тази година.

Новооткритата писта „Тодор Славов“ е с дължина 710 м и има четири конфигурации в едната посока. Дължината на старт-финалната права е 150 м, а ширината – 10 м. Виражът е широк 7 метра. Съоражението разполага с трибуна със 150 седящи места и триетажна сграда с офиси, модерни сервизни помещения, зали за семинари и др.

Sofia Karting Ring организира първия спринтов шампионат по картинг

Голямата награда: пилотиране на Formula Renault 2000 на „Серес“ Sofia Karting Ring организира първия спринтов шампионат по...

Амбицията на Община Твърдица е новооткритата писта да се използва като център за иновации, в който да се провеждат различни активности, целящи развитието на българския автомобилен спорт до световен стандарт. На мястото ще се организират семинари, представящи новостите в спорта в световен аспект. За целта ще се отправят покани към утвърдени лектори и професионалисти в областа от Европа. На мястото ще се организират различни изложения за иновациите в моторните спортове, на които световни и местни фирми да представят своите разработки, подобрения и идеи.

Високото ниво, на което е изградена писта „Тодор Славов“ предоставя възможност за професионални обучения на активни състезатели. Те ще получават пълна подготовка за преминаване от една дисциплина в друга, съобразени с възрастта и развиването на пилотите, както и подобрение на техните умения и добиване на нови знания. В деня на откриването, пилотът Христо Геров подари на пистата своя картинг, с който е станал европейски шампион през 1999 г. и ще може да се използва от посетителите на пистата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт