X
 
 

Мъж от Пещера не можа да убеди съда, че 3 тона ракия са за лична консумация

4304 1
Мъж от Пещера не можа да убеди съда, че 3 тона ракия са за лична консумация
Снимка: БГНЕС
Мъж от Пещера не успя да убеди Районния съд в града, че намерените в дома му 2 869 литра алкохол без акциз са били за лична консумация. Мъжът неуспешно опита да обжалва наложената му рекордна глоба от 30 604,08 лева.

Къщата на пещереца била проверена по време на съвместна акция на МВР и митниците на 14 октомври 2016 година. В нея и прилежащи помещения били намерени десетки туби, бидони, бъчви и бурета с течност, миришеща на етилов алкохол. Стопанинът не представил документ за платен акциз за ракията, за която заявил, че е за лична консумация, варена в собствен казан, от собствена продукция плодове. Съоръжението за изваряване също се оказало незаконно и без регистрация.

Скъпият алкохол в Турция засилва интереса към варенето на ракия в България

Скъпият алкохол в съседна Турция засилва интереса към варенето на ракия в България, споделиха жители на русенски села с преобладаващо н...

За това собственикът е наказан с още една глоба от 1 000 лева, като е платил предвидените по закон 40% от стойността на съоръжението – 520 лева.

Според направените експертизи, пазарната стойност на алкохола пък е 36 192,10 лева, предаде Дарик.

В показанията си от досъдебната фаза мъжът твърди, че отглежда лозя, заедно с баща си и брат си. В дома им било традиция да се вари ракия. Имали 250-литров казан. В деня на проверката бил в процес на изготвяне на документ за разрешение. Свидетели го защитават, че не продава ракия, а намерените количества били правени в продължение на 20 години.

Пещерският районен съд потвърди изцяло наложеното наказателно постановление. Решението подлежи на обжалване пред Пазарджишкия административен съд.

Валери Симеонов на война с незаконните казани, разясни схемите с ракията менте

Около 5000-6000 незаконни казани имаме в страната. Всеки селски и градски кмет ги знае къде са, но не предприема нищо. Доста сериозен е...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители