Валери Симеонов на война с незаконните казани, разясни схемите с ракията менте

11058
Валери Симеонов на война с незаконните казани, разясни схемите с ракията менте
Снимка: БГНЕС

Около 5000-6000 незаконни казани имаме в страната. Всеки селски и градски кмет ги знае къде са, но не предприема нищо. Доста сериозен е сивият сектор. Тук се е получила интересна симбиоза между големите производители. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов в ефира на БНТ по повод незаконното производство на ракия у нас.

По думите му престъпният съюз е между "големите" и "малките". Незаконните купуват спирт от големите производители, купуват мек и топъл спирт и с този спирт имитират ракия. Този зърнен спирт е в пъти по-евтин от продукта, който се получава от дестилация на грозде и ябълки. Големите продават спирт на малките, те не плащат акцизи и предлагат на пазара евтина напитка, която не е ракия, разясни схемите вицепремиерът. Той е убеден, че сивият сектор може да се ограничи, стига да има желание.

Защо да не се занимавам с казаните, аз не виждам нищо унизително. Не се срамувам от проверките през лятото, защото те вкараха между 300-400 млн. лв. повече за 2017 от 2016 г. в бюджета, припомни той.

Симеонов: Ще вземем мерки, ракията не е по-долу от кашкавала

Ще предложим законова промяна на етикетите на спиртните напитки да се изписва колко % е зърненият етанол. Ще защитим „баламите&...

"Ако е необходимо, аз не страдам от някакво болно самолюбие", отговори Валери Симеонов на въпрос дали би тръгнал на проверки на незаконните казани. Аз не виждам защо да не се занимава вицепремиер с въпросите, които не са решени.

По отношение на филма на Елена Йончева за оградата по границата Симеонов каза: "Защо наричате филма на Елена Йончева "филм"? На изпълнителско, на ниско равнище е корупцията при граничните полицаи, при хора, които са се занимавали с трафик, посочи вицепремиерът.

Ревизията на приватизацията

Има сериозни очаквания на обществото, свързани с усещането, че българите са излъгани. От индустрията на България по време на социализма, по-голямата част като че ли беше на загуба. Част от тези предприятия нямаха право на живот, те трябваше да бъдат приватизирани спешно, коментира темата с ревизията на приватизацията вицепремиерът.

Симеонов поема ресор "Домашна ракия"

Вицепремиерът Валери Симеонов пое нов ресор. След акциите си срещу шума в заведенията по морето и решаването на наболял проблем на гран...

Процесите, които се развиват в момента, са положителни. Ние сме и за едното, и за другото - ревизия на приватизацията или ревизия на целия преход.

Отношенията в Коалицията

Когато в една коалиция се казва истината, когато не се слугува на по-големия, когато се търси истината, това е най-добрата формула за стабилността.

В едно нещо БСП са прави, тази коалиция е вредна и опасна за опозицията, защото я лишава от аргументи. ДПС са партия в упадък, грозно политическо грачене без аргументи. Тази партия винаги е съществувала върху противопоставянето на обществото на етнически и верски принцип, коментира още Валери Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика