Какъв воден режим очаква Перник

3437
Какъв воден режим очаква Перник
Снимка: iStock/Guliver

"Некомпетентно управление на ВиК е причината за водния режим, пред който се изправя Перник." Това заяви новоизбрания кмет на града Станислав Владимиров.

"Ако беше реагирано по-рано, нямаше да бъдем изправени пред тази катастрофа, пред която сме изправени сега”, заяви Владимиров в интервю за bTV.

Все още не е известно какъв ще е водният режим – целодневен или частичен, отбеляза кметът на Перник.

Музикалният театър открива Ноемврийските музикални дни в Перник

С концерта на Националния музикален театър „Музикална феерия” на 7 ноември се откриват Ноемврийските музикални дни в Перник...

"Не чувам никаква конкретика от управителя на ВиК. Дали въпросният господин има нужната квалификация, за да управлява подобна структура?”, попита Владимиров.

Според него не може кризата с водата в Перник да се обяснява със сушата, защото през юни месец в Чуйпетльово, където е вододайната зона на Перник, са паднали 135 литъра дъжд, което е повече от предходни години.

Владимиров е категоричен, че ще провери поддържана ли е водата в язовир Студена на определено ниво, за да бъде извършен ремонтът на негова стена по сухия способ.

Новият кмет на Перник коментира и проблемът със замърсяването на язовир Пчелина, което отдаде на „един ВЕЦ, който е превърнал язовира в утайник”.

„Обещал съм бързи стъпки за спиране на замърсяването на река Струма и няма да направя компромис”, заяви Владимиров и допълни, че компромис той няма да направи и с чистотата на въздуха на Перник и няма да позволи в ТЕЦ „Република” да се използва друго гориво, освен въглища.

Жителите на Дивотино протестират, нямат вода

Жителите на пернишкото село Дивотино излязоха на протест заради поредното спиране на водата. В части на селото налягане няма, а аварии ...

Що се отнася до горене на биомаса в топлоцентралата, Владимиров смята, че скандинавските страни са доказали нейната стойност като гориво, но на цената на големи екологични инвестиции, които компаниите тук не са готови да извършат.

Новият кмет на Перник е категоричен, че една от първите му крачки ще бъде ревизията на предходното управление, за да знае на каква основа стъпва.

Едно от нещата, които ще бъдат оповестени, е какво е станало с тролейбусната мрежа в Перник и къде са средствата от нарязването ѝ.

Стопанското развитие на града ще е основа за неговия просперитет, категоричен е Владимиров, който даде пример с общини като Божурище и Елин Пелин и припомни времето, когато софиянци са идвали да работят в Перник.

Една от трудностите, която вижда за своето управление, е силно фрагментирания общински съвет, където са застъпени бизнес интереси, но се надява, че ще успее данамери общ език със съветниците, които „са поели този път в полза на перничани”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Община Перник преобърна представите за града си с гениален маркетинг ход

Пиян тийнейджър преби майка си и баба си в Перник

Десетки семейства в Перник не могат да спрат парното си през лятото

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com