72 жертви на пътя през годината в Пловдивско

10393
72 жертви на пътя през годината в Пловдивско
Снимка: БГНЕС

Стряскаща равносметка на катастрофите и техните жертви в Пловдив и областта поставя 2014 начело на черна класация за последните десет години.

895 катастрофи до началото на декември, 72 убити, 1126 ранени. Броят на катастрофите не е драстично увеличен, затова пък загиналите досега са с 21 повече от предишната година. Сред тях 18 са пешеходци - със седем повече в сравнение с 2013 година. 213 са оцелели от сблъсъка с кола, но цял живот ще го помнят. Техният брой също е доста по-висок от по-рано - 24. Осем души загинаха тази година по улиците на Пловдив, 136 бяха ранени. В два от случаите с фатален край за пешеходеца, вината е била негова - пресичали са неправилно или внезапно са слезли на платното. Останалите обаче са убити по вина на водачите - отнели са предимство на пешеходците, оказали са се зад автомобил, който е тръгнал внезапно назад, били са пометени от водачи, които са превишили скоростта.

След няколко дни бутането на незаконни постройки в "Столипиново" се подноявява

Около 20 преместваеми обекти в пловдивския квартал „Столипиново” ще бъдат премахнати в началото на следващата година. Това ...

Трима пешеходци загинаха в Асеновград, има смъртни случаи по улиците и на Ново село, Първомай, Раковски и Отец Паисиево. На магистрала Тракия и на други оживени пътища в региона са загинали трима, седем са ранени. Само в първите девет дни на декември при катастрофи пострадаха 33 пешеходци - трима загинаха, останалите са ранени. Само в един от случаите вината е в неразумното поведение на пешеходеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com