Атака се появи и спаси кворума в парламента

15037
Атака се появи и спаси кворума в парламента
Снимка: БГНЕС

80 минути след началото на днешния пленарен ден, 42-рото Народно събрание успя да събере кворум и да започне работа, предаде БГНЕС.

След две почивки, дадени от председателя на парламента Михаил Миков, в залата все пак успяха да се съберат 123 депутати. При първата регистрация бяха преброени 110 депутати, включително лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Ивайло Московски, но нито един от "Атака". Беше дадена почивка от половин час и последва второ преброяване, което даде малко по-оптимистичен резултат - 112 депутати. Съответно председателят на парламента Михаил Миков отново даде почивка в отчаян опит да събере все пак кворум и да не провали втори пореден ден за Народното събрание.

По време на втората почивка в сградата се появиха народни представители от "Атака", благодарение на които кворумът бе събран, макар и с голямо закъснение. Преди да участват в регистрацията, националистите обясниха, че са се забавили, тъй като организират протест от 11:00 ч. пред Президентството във връзка със срещата на държавния глава с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.

Веднага след като заседанието официално бе открито, депутатите на ГЕРБ, които изчакваха в своята стая, също влязоха в залата. По предложение на народния представител от КБ Атанас Мерджанов, депутатите светкавично приеха и извънредно заседание на 15 април, вторник, от 14:00 до 19:00 часа, за да наваксат с работата.

Първа точка в дневния ред се очаква да бъдат обсъжданите промени в Изборния кодекс, предложени от ГЕРБ. Промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие също са в дневния ред. Парламентът трябва да реши дали да има изрична забрана за строителство по плажовете от Натура 2000. От 11:00 часа е предвиден редовен парламентарен контрол. По предварителната програма на въпроси и питания трябваше да отговарят тримата вицепремиери - Зинаида Златанова, Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, както и министри от кабинета.

И днес Народното събрание търси кворум, Борисов иска предсрочни избори

За втори пореден ден Народното събрание не може да събере кворум. В пленарната зала се регистрираха едва 110 народни представители. От ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика