Атанас Атанасов подаде оставка като председател на вътрешната комисия в НС

3336
Атанас Атанасов подаде оставка като председател на вътрешната комисия в НС
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок (РБ) Атанас Атанасов си е подал оставката като председател на вътрешната комисия в Народното събрание (НС). Това заяви той след краткото заседание днес на временната комисия за обсъждане на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на трето гласуване, предаде БГНЕС.

Комисията подкрепи на трето четене промените в основния закон. Измененията бяха одобрени на второ четене от парламента на 9 декември тази година. В подкрепа на законопроекта гласуваха 11 депутати от комисията, а един се въздържа. Атанас Атанасов обяви, че няма да подкрепи законопроекта.

Атанасов: Няма да хвърлим камък по Москов, макар че заслужава дърво

Късно снощи националното ръководство на "Демократи за силна България" (ДСБ) застана категорично зад решението на своя лидер Радан Къне...

"Нищо не сме очаквали, какво да очакваме. Това, което трябваше да се случи, се случи и в сряда просто формално ще се гласува”, бе лаконичен Атанасов пред медиите след приключване на заседанието на комисията. „Нашата позиция сме я заели, нашият път сме го избрали и ще го следваме”, заключи той и отказа да отговаря на други въпроси.

Бившият син депутат от партията на Иван Костов Екатерина Михайлова също бе участник в заседанието днес, но в ролята си на експерт. Тя категорично отхвърли възможността самата тя да стане министър на правосъдието, тъй като този пост бил за политическо лице, а тя е вече част от експертната общност и това не може да се случи.

Председателят на Временната комисия Димитър Лазаров от ГЕРБ на същия въпрос дали някой е отправял към него оферта за бъдещ министър на правосъдието призна, че никой не е говорил с него, няма какво да коментира, тъй като няма готовност за това.

Министърът на правосъдието Христо Иванов подаде оставка, след като парламентът гласува значително окастрените предложения за съдебна реформа, които запазват като цяло правомощията на главния прокурор.

Атанасов даде ясен знак - ДСБ се готви да излезе от управлението

Атанасов няма да Ви разочарова, ще го видите в следващите дни, аз вече съм в опозиция. Така о.з. генерал Атанас Атанасов се обърна към ...

От своя страна депутатът от Реформаторския блок Гроздан Карадов подаде оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

На 12 декември на заседание в Поморие ръководството на ДСБ взе решението за излизане в опозиция. Заради личното си решение да запази поста си на министър на здравеопазването Петър Москов подаде оставка като зам.-председател на ДСБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика