Борисов: Аз се регистрирах, а Станишев пак не е на работа

23822
Борисов: Аз се регистрирах, а Станишев пак не е на работа

След проверката от преброяването чрез парламентарните секретари в Народното събрание, стана ясно, че в пленарна зала има 200 народни представители. При започване на заседанието кворумът беше от 122 депутати, регистрирани чрез електронната система. Тогава се е регистрирал само един депутат от ГЕРБ, съобщава „Фокус”.

Това, което в момента се случва в парламента, е поредният фарс, заяви пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов: Ще се противопоставим на засекретяването на агентите

„Възстановяването на параграф 12 от Закона за досиетата е в разрез с демократичните ценности, които изповядваме", пише в писмото ...

„204 души в парламента – 66 кворум. Аз се регистрирах, за да покажа отново, че Станишев го няма на работа. Пак закъсня – дойде в 09:30 часа”, посочи Борисов.

„Не коментирам решения на съда не защото няма какво да се коментира, а това ми е принцип”, добави той във връзка с решението на Конституционния съд по отношение на казуса „Пеевски”.

„Току-що научавам, че са ни спрени тунелът под Шипка и Западната тангента, която започнахме миналия август”, каза още Бойко Борисов.

Не е ясно и дали политическите сили ще използват пленарната зала за коментарите си по възстановяването на Пеевски. Парламентът трябва да гласува обаче освобождаването на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Още преди няколко месеца предупредихме гражданите на България, че това правителство ще доведе до спиране на еврофондове, както им ги бяха спрели в пълния обем, въведени в несъответствие от предишната Тройна коалиция. Това каза на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов във Фейсбук: Има ли държавата премиер?

"Лицето Иван Иванов беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи, на не кое да е министерство, а на МВР. Няколко часа след това ...

Малко преди това Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че Европейската комисия е спряла два важни инфраструктурни проекта - за тунела под Шипка и Западната тангента, тъй като правителството не е изпълнило задълженията си.

„Това са първите лястовички, но не пролетни, за радост, които ни подсказват докъде ще я доведат. Това са два ключови проекта. Напомням, че ГЕРБ строеше само с 20 %, а някъде с 15 % или 5 % от парите на българския данъкоплатец. Сега ако тези проекти някога се строят, ще се строят с бюджетни пари", посочи Борисов.

„Това значи взимане на заем, вдигане на дефицита. Като се има предвид огромните обещания, които валят всеки ден от правителството, дефицитът ще отиде над 3-4 %, ще ни вкарат в процедура на свръх дефицит, така че те ще почнат да избират дали да изпълняват социални обещания, дали да спират проекти. Когато спират проектите, това са намалени работни места, това е блокаж на държавата", добави той.

Без злорадство мога да кажа, че докато си играем с казуси месеци наред, губим огромни пари, за проекти, които са 50 % изпълнени, вследствие на нашето добро управление. Когато се има предвид, че Сърбия се присъединява към ЕС и нейната магистрала е готова, точно за София - Калотина, сегашното правителство спря да говори. Замразяват Западната тангента, замразяват Северната дъга, замразяват жизненоважнения в момента тунел под Шипка, който 2014 г. щеше да е готов, ако ГЕРБ беше на власт, каза Борисов.

„Заради едно цикламено костюмче, което щяло да прави селски пътища. Направи първо големите пътища, където минава големият поток, после ще направиш и по-малките. Едно е да минават милиони хора на година, друго е да минат сто. Първо направи за милионите, после ще направиш и за стоте", каза още той.

Борисов: Не ме притеснява възобновяването на делото за Чакъра

Не се притеснявам от възобновяването на делото за смъртта на Тодор Димов-Чакъра. Цялата къща беше опасана с гранати, беше под обсада 12...

„Нееднократно съм казвал на Орешарски - явно е, че вицепремиерката му, министрите му, са изключително некомпетентни. По тези теми, които касаят всеки българин, съм готов да предоставя целия екип, да отиде, да им дава акъл, да спасят програмите. В противен случай ще стане така, че не само ще загубим тези няколко проекта. Накрая ще загубим финансирането и след това ще ни трябва пак поне година и половина да ги пуснат отново", подчерта Бойко Борисов.

„Всеки ден търпение да държат тези хора на власт означава едно по едно ще почнат да падат жизненоважните проекти на държавата. Има малък шанс да помогнем да се случи, но трябва някой да ни покани поне да разговаряме на тази тема", заяви той.

"Ние не сме отворена опозиция и по никакъв начин не искаме да съдействаме на това управление. Оттук-нататък аз съм убеден, че незабавно трябва да има парламентарни избори, ново мнозинство, нов парламент, за да може така, както ни подредят хората, политическите лидери да проявим разум и да седнем да говорим", добави Борисов.

По думите му това, което се случва в парламента сега, е абсолютно ненормално. „Дори г-н Курумбашев стана да ги брои. 204 души в парламента - 66 души кворум. Това са нелогични неща, които се случват и днес на това събрание", каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика