Борисов: Няма да остане ненаказан човек за апартаментите и къщите за гости

10115
Борисов: Няма да остане ненаказан човек за апартаментите и къщите за гости
Снимка: БГНЕС

Единственият изход от ситуацията с апартаментите и къщите за гости е справедливост - подаването на оставки от всички държавни постове е само половината от работата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването „Панорама“ по БНТ във връзка със скандалите с апартаментите и къщите за гости.

"Изход от ситуацията има, той е категоричен и се прави в момента. Всеки попаднал в такава ситуация, немислил с главата си или поддал се на манталитета си, или решил, че всичко му е позволено - ще си понесе най-тежки наказания и отговорности", заяви премиерът.

Прокуратурата започва проверки на всички къщи за гости, финансирани с европари

Главният прокурор Сотир Цацаров нареди на полицията да провери всички къщи за гости, финансирани с европейски пари в периода 2007-2013 ...

"Подаването на оставки и махането от всички държавни постове на десетки хора в момента е половината от работата. Мога да гарантирам на българските граждани, защото това сме го правили години напред, че няма да остане ненаказан човек", обяви Борисов и уточни, че МВР и прокурорите също действат по случаите с апартаменти и къщи за гости, но не може да говори от тяхно име.

Според премиера някои тарикати, които са се възползвали, или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. "На тези, които са злоупотребили, им се търси вече наказателна отговорност. Яд ме е, срам ме е, грешката е моя, защото аз нито веднъж не отидох на гости на нито един мой министър, колега, кмет, областен управител – нито веднъж. Ако бях отишъл да видя, сигурно щях да взема много по-рано мерки", коментира Бойко Борисов.

Премиерът специално благодари на медиите за ролята им в разкритията с имотите на властта. "Искам да благодаря на свободните медии в България, защото те показаха, че са свободни и показаха много недъзи. Докрай ще бъде направено всичко, за да се възцари справедливостта и да се накаже всяка една злоупотреба", заяви министър-председателят.

Той подчерта, че не приема, че ситуацията е диагноза за цялата власт. Бойко Борисов не е съгласен да се слага етикет на партията му заради няколко човека. 

Прокуратурата разследва Румен Порожанов и фонд "Земеделие" покрай къщите за гости

В рамките на прокурорската проверка на къщите за гости, строени с европейско финансиране, е проверяван и министърът на земеделието Руме...

Ние знаем, че другите са маскари, захапа той червените. Левите правели приватизация за милиарди лева. Нашите симпатизанти ще оценят направеното, каза премиерът. Обеща да иска оставки, колкото трябва. Борисов иска партията да е честна. Аз съм дете на народа, ще действам много брутално, зарече се той.

Обичам Цветанов като дете, много години е покрай мен, коментира той най-близкия си в партията. Цветанов си сложил лъжицата в кацата с меда. С апартамента си заличи всичко добро, което е направил до момента. Изводите съм си ги направил, изтъкна Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че не се блазни от имоти, нито притежава нерегламентирани такива. "Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и след като изляза от политиката. На президентските вили правят ремонти, аз в резиденцията не съм позволил за 1 лев ремонт да направят", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика