X
 
 

Прокуратурата започва проверки на всички къщи за гости, финансирани с европари

2218 6
Прокуратурата започва проверки на всички къщи за гости, финансирани с европари
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров нареди на полицията да провери всички къщи за гости, финансирани с европейски пари в периода 2007-2013 г. Проверките ще продължат 2 месеца, съобщават от държавното обвинение.

Това се случва след скандалите с имота на бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев и проекта на фирма, свързана с бащата на мъжа до Елена Йончева. Освен тези два случая екип от прокурори и полицаи започват да търсят злоупотреби с пари във всички обекти в страната. Ето какво гласи цялото съобщение на прокуратурата:

По хотелите ще ги познаете: Появиха се още разкрития за "Вилагейт"

Сдружение от три фирми е прокарало водопровод с минерална вода до хотел “Перун”, свързван с кмета на Сандански Кирил Котев,...

Върховна касационна прокуратура извърши проверка на изнесените в медиите твърдения за извършени от заместник министър на икономиката Александър Манолев злоупотреби със средства, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз и сезира КПКОНПИ за извършаване на проверка и преценка за конфликт на интереси за Александър Манолев.

Окръжна прокуратура - Благоевград образува и досъдебно производство за извършено престъпление по чл.248а ал.3 от НК, касаещо представени неверни сведения по проект по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

На 23.04.2019 г. Върховна касационна прокуратура възложи на ГДНП и проверка по публикации в медиите за ползвани не по предназначение на къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на народния представител Елена Йончева.

С оглед възложените от ВКП проверки и започналото досъдебно производство от ОП-Благоевград за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ГДНП извършване на проверка на всички проекти, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости на територията на цялата страна.

Ще бъде извършена документална проверка на всички проекти, подавани по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

"Санданскигейт": Близките на кмета с хотел и водопровод за минерална вода

Това, което ще ви кажа за къщата, е, че тече проверка. Има движение в къщата през уикенда. Да, от туристи е, но не водя отчет кой ходи...

На място служители на ГДНП ще извършат и проверка дали къщите за гости се ползват по предназначение.

За тази цел ще се изискат заверени копия от регистри за настанените туристи за български и чужди граждани, от документацията за регистриране и категоризиране на обекта, информация за заплатените туристически данъци за пренощували туристи.

Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщата за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи. Ще се провери дали вписаните в регистрите гости действително са посетили проверяваната къща за гости.

Главният прокурор разпореди на ГДНП и извършване на проверка и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

Главният прокурор възложи на екип от прокурори ръководството и подпомагането на проверките. Определен е двумесечен срок за извършването им.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  защо не разследват и печатниците за пари на наш гръб наречени-ветропарк и фотоволтаик?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Е сега вече идосахти цацата. Ще вземе да изяде някой крокодил тая мътна вода.
 • цацата да почне от тиквата 2 цацата да почне от тиквата преди 9 месеца Профил на трол?
  за Евгения Живкова още 2010 г. се появи информация за придобиване на голям имот на брега на родното море, заслужаващ разследване и си остана без никакви последици://e-vestnik.bg/25421/kak-zheni-zhivkova-othapa-parche-ot-moreto-da-si-napravi-imenie/
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  помним запоя на вече ексшефа на Лукойл Валентин Златев(син на кмета на Правец от Живково време ) в неговия скъпарски хотел край града през 2010 г. с резидента гоце Първанов и премиерът ББорисов и щедри чевермета Обслужваха ги десетки местни жители, свидетели на русофилската софра Борисов се цепи за “социалистическите чевермета” щото знае от личен опит какво всъщност представляват - троянския к виж още ›› атър източва ЕС пари в руски джобове - апартамент гейт е от комисионните на руските еничери
  : 0 !
 • ПАНДИЗ ЗА ТИКВИТЕ 1 ПАНДИЗ ЗА ТИКВИТЕ преди 9 месеца Профил на трол?
  Е, ТЕ СЕГА ГЕРПедерастията ЧЕ ГО ДУХА ЯКО И ... ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ГО ПОЕМЕ ЧЕТВЪРТИТ! ВЕЗ ВАЗЕЛИН!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ПРЕЕРАСА 1, ВЕДНАГА СЕ ОПИТВА ДА ОТКЛОНИ МАГАРЕШКИЯ ОТ КРАДЛИВОТО ЛЕНЧЕ МИЛИОНЧЕВО !! ТЯ САМА СИ ГО...ТАКОВА ! ПЕЕРАС , НАРЕДИ СЕ ДО НЕЯ И СЕ НАВЕДИ ТА , БЕЛКИМ ''НАМАЖЕШ'' И ТИ !
  : 0 !
Последно в Актуално