ЦИК: Само ние определяме параметрите за сигурността на вота

4608
ЦИК: Само ние определяме параметрите за сигурността на вота

ЦИК единствено определя характеристиките, които трябва да бъдат изпълнени с оглед осигуряването на сигурността и тайната на вота на избирателите. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев във връзка с организацията на местни избори и референдум, които ще се проведат на 25 октомври, предаде Фокус.

„ЦИК при обсъждането на броя на секциите, в които да има машинно гласуване прецени те да бъдат 50, тъй като Изборният кодекс не определя конкретна бройка, а казва до определен брой секции, които трябва да бъдат открити”, обясни Андреев.

Местан: ДПС има сили за победа в повече от 40 общини

ДПС има сили да постигне победа в повече от 40 общини. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан, който е и председател на централния преди...

На въпрос дали обработката на резултатите от машинното гласуване е по-трудна, Андреев коментира, че това е въпрос, който е свързан с това какви машини ще бъдат определяни за провеждането на машинното гласуване. „По отношение на техническите характеристики, на които те ще отговарят, все още процедурата за определянето на изпълнител по доставката на машините не е приключила. Когато това се случи, тогава може да се отговори и на този въпрос”, заяви говорителят на ЦИК.

Във връзка с необходимите средства за провеждането на местни избори и референдум, Андреев уточни, че има яснота до толкова, доколкото Министерски съвет с постановление е приела план-сметката за провеждането на изборите. „В тази план-сметка следва да бъдат покрити разходите за провеждането на изборите за общински съветници и кметове и гласуването в националния референдум”, каза още Александър Андреев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика