Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

936
Галерия с детски рисунки  на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София
Снимка: kambanata.com

Галерия с рисунки на ученици от 1-ви до 12-ти клас под надслов „Великденски шарки, любов и Възкресение“ бе открита на Лазаровден до градежа на новия православен храм „Св. Патриарх Евтимий“ в Люлин . Всяко едно училище от района изложи избрани творби на свои възпитаници на тема „Възкресение“, „Цветовете на Великден“, „Молитва за мир“, „Заедно можем“, „За любовта“, „Рисувам щастие „ и „Светлина и прошка“.

„Днес е много хубав празник, не само за църквата, но и за целия български народ. За всички нас е особена радост, особено за хората в „Люлин“, които се събираме тук и наблюдаваме как този храм расте пред очите ни. Най-голямата радост обаче за нас е това, което виждаме отстрани – на платната, които са наредени и обиколили целия храм. Този храм го строят децата на „Люлин“. Не за първи път се събираме тук заедно, няма да бъде и за последен“, каза пред БТА отец Лъчезар Попов, предстоятел на новостроящия се храм.

Събитието бе част от три модулно Великденско тържество „Децата на Люлин“, организирано от Сдружение за национален и духовен възход “Св. Патриарх Евтимий Търновски” и от Столична Община– район „Люлин“, с подкрепата на Столична община и Българската православна църква,  директорите и колективите на училищата на община „Люлин“. Празничен благотворителен концерт „Христос Воскресе- светла радост донесе!“, със специалното участие на Фолклорен ансамбъл „Българе“, Калоферски гайдари и ученици и кампанията „Засади бъдеще!“ за посаждане на вековни дървета в парка около храма допълниха мероприятията по случай Възкресение Христово.

„Децата на „Люлин“ е инициатива на църковното настоятелство към храма „Свети Патриарх Евтимий Търновски“. Чрез тематични изложби, концерти, артинсталации успяваме да свържем децата, образованието, изкуството, традициите, живата вяра и да адресираме към общността възрожденска българска идентичност. Нека я съхраним и оставим за поколенията, за да си заслужават жертвите и вярата на нашите предци и отци – тези, които ни завещаха България такава, каквато е“, каза при официалното откриване на изложбата Атанас Димитров, член на църковното настоятелство.

Храмът, посветен на Св. Патриарх Евтимий Търновски се гради изцяло с дарения и е подкрепен от Българската православна църква, от Столичната община и от район "Люлин". В България няма друг храм, кръстен на Св. Патриарх Евтимий- един от най-всеотдайните български духовници.

Всички могат да станат съпричастни към проекта и да дарят чрез PavelAndreev.BG (Фондация “Павел Андреев”) в кампанията „Заедно за най-големия съвременен храм в България“ или чрез откритата банкова сметка с IBAN BG34STSA93000029634724 Титуляр: Църква Св. Патриарх Евтимий Търновски. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Елин Пелин ще отбележи тържествено 24 май

Призоваха Фандъкова и Борисов извънредно в СОС заради Симеоновския лифт и "Патриарха"

Втори кмет на ПП-ДБ се обяви против промените на движението по бул. "Патриарх Евтимий"

В столичен квартал квартал асфалтираха дървета (СНИМКИ)

В община Костинброд се проведе фестивалът на бойните изкуства „Кацу Джин Кен”

Таксиметровите шофьори излизат на безсрочен протест

Васил Терзиев: Нашият ангажимент е до края на мандата ни да има поне един работещ лифт

Георги Георгиев: 4000 лв. годишно ще има всеки пенсионерски клуб в София

Васил Терзиев оприличи София на "гето с надраскани фасади"

Община Самоков отбеляза Деня на българския спорт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София