ГЕРБ за БСП: Всеки ден лъжат хората, че ще им вдигнат нещо

29986
ГЕРБ за БСП: Всеки ден лъжат хората, че ще им вдигнат нещо

От ГЕРБ се скатаха от отговора на вътрешния министър за подслушванията по времето на Цветан Цветанов, съобщава bTV.

Такова предположение изрази депутатът от „Атака" Десислав Чуколов пред журналисти в парламента, когато коментира липсата на кворум в парламента.

На въпрос дали Народното събрание може да разчита на групата на „Атака", за да се провеждат заседания, Чуколов заяви: „Явно парламентът не може да разчита на ГЕРБ. ГЕРБ днес не бяха на работа и не представляват интереса на българския народ. Хората от нашата парламентарна група бяха в залата. Колко бяха тези от ГЕРБ, които предпочетоха да се скатаят от отговора, който трябваше да даде вътрешният министър за подслушването по времето на Цветан Цветанов. Ето затова ги нямаше в залата - просто ги е страх от отговора. Страх ги е от това да бъдат депутати".

„ГЕРБ физически са в пленарна зала, ментално още са в Министерски съвет. Ние от „Атака" сме на мястото и на поста си", подчерта той.

„Народните представители от „Атака" бяха тук, както всеки народен представител трябва да бъде тук, за да представлява интересите на българския народ. Днес ГЕРБ представлява интересите на българския народ или интересите на Бойко Борисов", каза още Чуколов.

БСП иска да съсипе „едно от най-хубавите и прогресивни неща”, въведени от правителството на ГЕРБ. Така бившият премиер Бойко Борисов възнегодува срещу идеята на водещата партия, която стои зад правителството, да либерализира забраната за тютюнопушене на обществени места.

„Разбира се, подкрепям забраната за пушене. Затова сме внесли закон и сме го гласували. И в това отношение ни връщат назад. На първо място сме по ракови заболявания, какво ли не, и само се оплакваме”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Всеки ден лъжат хората, че ще им вдигат нещо”, продължи Борисов.

В този контекст беше изказването на депутата от БСП Спас Панчев в предаването „Тази сутрин” по bTV – от думите му стана ясно, че чрез либерализацията на режима за пушене БСП твърди, че ще върне на работа близо 20 000 души, загубили работата си в ресторантьорския бранш.

Относно идеите за отпадане на тоталната забрана за тютюнопушене в закрити обществени места, депутатът Десислав Чуколов коментира, че парламентарната група на „Атака" ще гласува по съвест. „Аз съм пушач, но според мен не трябва да се пуши в заведенията”, посочи той.

Тезата за „гласуването по съвест” в националистическата партия лансира лидерът Волен Сидеров – 121-ят депутат, осигурил съществуването на кабинета „Орешарски”. Преди вота по актуализацията на бюджета през лятото той обясни, че „обикновено в парламентарната група обсъждаме демократично проблемите с участието на всички народни представители, а младите колеги са поощрявани да изразяват публично своята позиция и мнението си по актуални политически проблеми”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика