Макрон: България не е периферия, тя е сърцето на Европа

4535
Макрон: България не е периферия, тя е сърцето на Европа
Снимка: Facebook

Ние не само, че не сме периферия, ние сме сърцето на Европейския съюз. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти във Франция по време на визитата си при френския президент Еманюел Макрон.

България в момента, и като стабилност, и като дисциплина, и като финансови и икономически показатели, е много по-близко до сърцето на Европа, отколкото са държавите в централната част на континента, отбеляза премиерът, цитирайки думите на Еманюел Макрон.

Борисов допълни, че за транспортните работници (тираджиите) трябва да се постигнат споразумения между Франция и България, за да не търпят работниците загуби.

Голяма част от нашите работници са в чужбина, а същевременно ние внасяме работна ръка от Молдова, Украйна, Беларус. Всъщност се получава едно размиване на пазара, каза още той.

"Имаме много добра работа по отношение на силите за сигурност и добър обмен между двете страни", заяви Борисов по повод антитерористичните дейности вследствие на зачестелите атентати в Европа.

България има рядък шанс с предстоящото председателство на ЕС и това, което сме постигнали като авторитет в Европа, да постави темата за влизане в „чакалнята” на Еврозоната, механизма на обменните курсове ERM II. А това означава намаляване на лихвите по кредитите, гарантиране на инвестициите и преодоляване на рисковете за страната ни от Европа на „две скорости”.

Борисов и Тръмп – прилики и разлики

Откакто Бойко Борисов засия на политическия ни небосклон и пое юздите на държавата, основните критики срещу него винаги са включвали по...

Работим активно по темата, която утре ще обсъдим и с германския канцлер. Благодаря на президента Макрон за думите му, че България в момента и като стабилност, и като дисциплина, и като финансово-икономически показатели е много по-близко до сърцето на Европа и не е в периферията. Познавам го от времето, когато още беше финансов министър, той харесва нашия регион и това би било от полза за нас, заяви премиерът.

Това е първото международно посещение на министър-председателя след встъпването му в длъжност. Още днес той ще се отправи на официално посещение и в Берлин, където ще се срещне с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. На 7 юни, сряда, пък Борисов ще разговаря с федералния канцлер Ангела Меркел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика