МВнР: България е разочарована от решението на Украйна за ЕС

18991
МВнР: България е разочарована от решението на Украйна за ЕС
Снимка: БГНЕС

България изразява разочароване по повод решението на правителството на Украйна да преустанови процеса на подготовка за подписване на споразумението за асоцииране с ЕС, включително създаването на дълбока и всеобхватна зона за свободна търговия (ДВЗСТ).

Такава позиция разпространиха от МВнР по повод решението на правителството на Украйна да преустанови процеса на подготовка за подписване на Споразумението за асоцииране с ЕС, предаде БГНЕС.

България разглежда Източното партньорство като ясна дългосрочна стратегия за политическо асоцииране и икономическа интеграция на страните-партньорки от Източна Европа с Европейския съюз, която да даде възможност за тяхното модернизиране чрез изграждането на институциите на правовата държава, гражданското общество и пазарната икономика.

Разбира се, суверенно право на всяка една страна-партньор, включително и на Украйна, е да решава до каква степен да се възползва от тази възможност.

Продължаваме да смятаме, че бъдещето на Украйна, нейната свобода и благоденствие, са в партньорството и тесните връзки с Европейския съюз.

Вярваме, че все още е възможно ЕС и Украйна да предприемат необходимите мерки, с които в близко бъдеще да стане подписването на Споразумението за асоцииране.

България ще продължи да полага усилия за развитието на отношенията си с Украйна, както в двустранен план, така и в рамките на Европейския съюз.

Украинският премиер: Няма да влезем в ЕС заради пенсиите и заплатите

"Предявените към Украйна изисквания от Международния валутен фонд, необходими за подновяването на финансовото сътрудничество, бяха по...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика