Партия "Единение" ще се бори за гласовете на разочарованите (ВИДЕО)

20489
Партия "Единение" ще се бори за гласовете на разочарованите (ВИДЕО)
Снимка: ПП Единение

Партия "Единение" е млада политическа формация, която се идентифицира с безкомпромисна борба с корупцията, с твърдост при отстояване на политическите приоритети и решимост в налагането на нов модел в полтическото говорене и присъствие. Това заявяват лидерите на партията.

На пресконференция проведена на 21 май в БТА, те, представиха своя антикризисен манифест. Партията в регистрирана за участие в изборите за представители в Европейския и парламенти и за народни представители.

Приоритети

Съпредседателят на "Единение" Иван Христанов, бивш заместник-министър на земеделието и народен представител в 47-то и 48-то народно събрание, представи основните политически приоритети на организацията. Още: Заявка за национална, не за квартална партия: Иван Христанов в "Отговорите" (ВИДЕО)

Преди да премине към представяне на програмата Христанов посочи няколко важни проблема, свързани с организацията на изборите. Централната избирателна комисия посочи той работи срещу демокрацията. Пример за това, според него, е забавеното и лошо взето решение за разпределение на т.н. медийни пакети. Същите започват реално да се изпълняват в средата на предизборната кампания, която за парламентарно непредставените парти е от изключително затруднение. Това оставя с впечатление, че система работи така, че да не допуска нови политически играчи, които могат да разместят политическите пластове. Това означава, че възникването на реална опозиция е предварително бламирано. Сега, посочи Христанов, опозиция няма, а няма ли опозиция няма демокрация.

Още в началото на своето представяне Христанов обърна внимание, че в публичното пространство са налице внушения, че гласовете за ПП "Единение" биха били “изгубени гласове”. Партия "Единение", реалистично отчита своите експертни възможности и политическа мотивира и лидерите и твърдят, че те биха били несломима опозиция на корупцията, беззаконието и ограбването на живота и надеждите на хората.

За да докаже своята политическа и управленска решимост ПП "Единение" предлага не програма, а Антикризисен манифест. Документът акцентира върху конкретните решение, които мога да подобрят живот на хората, бизнес и инвестиционната средата в страната и да създаде възможност за дългосрочно планиране с визия “България на мечтите”.

Конкретните решения на ПП "Единение" не са нито извънредни мерки, нито самоцелни реформи. По думите на лидера на политическата партия те се основата на три основни приоритета, разписани в Антикризисния манифест.

Идентичност, Земя, Суверенитет са трите тематични стълба, върху които партията в изградила своята визия за управление.

Андрей Андонов, член на Изпълнителния съвет на ПП "Единение", представи приоритетите на ПП "Единение" по тема Култура.

ПП "Единение" извежда Културата като основен и върховен приоритет. Без култура, допълни той, обществото и държавата губят най- същественото - възможността за сплотеност. Когато ПП "Единение" говори за увеличаване на бюджета за култура, това не е самоцелно и едно от най-важните неща които трябва да бъдат изпълнени е запазването на творците, на хората, които създават културен продукт. Останалите приоритети, Образование, наука и спорт бяха представен от Иван Христанов със следните акценти - образованието като инвестиция в бъдеще, спортът изключително необходим за изграждане и възпитание на подрастващите и младежите, те трябва да имат достъп до спортни съоръжения и спортни дейности като разхода за това трябва да се поеме от държавата, наука развитие на всички иновативни форми и създаване на център за иновативно, климатично устойчиво и цифрово земеделие и кръгова икономика към Селскостопанска академия.

Изключителни акценти в представянето на ПП "Единение" бяха приоритетите Земя, Природни богатства и Туризъм. България, според манифеста на "Единение" има нужда от развитие на поливно и оранжерийно земеделие, мъдро управление на придворните богатства, така че горите и морски бряг да не са символи на управленски провал, от щадящ туризъм и туризъм насочен към представяне на културното наследство.

Не на последно място бяха посочени и приоритетите свързани с развитие на въоръжените сили, управление и контрол на службите и защита на справедливост и върховенството на закона.

В заключение лидерите на ПП "Единение" посочиха, че нито едно конкретно решение не може да бъде реализирано ако дори за миг спре борбата с корупцията. Затова е важно не само кой ще управлява, но и как ще управлява. Тяхното убеждение е, че България има нужда от Смелост, Морал и Компетентност в управлението. 

Пълният текст на антикризисния манифест на ПП "Единение" е достъпен на сайта на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com