НС заседава извънредно и следващата седмица

17132
НС заседава извънредно и следващата седмица
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок: Народното събрание да се саморазпусне

Партиите от Реформаторския блок излязоха със съвместна декларация, с която настояват Народното събрание да се саморазпусне и да даде ...

И през следващия вторник, 29 октомври, Народното събрание ще има извънредно заседание. То обаче няма да е посветено на конкретна тема, а на натрупали се въпроси към министрите.

Предложението за извънредното заседание беше направено от депутата от "Коалиция за България" Атанас Мерджанов. Заседанието ще бъде от 10 до 16 часа и ще е посветено на парламентарен контрол. Според Михаил Миков в момента има толкова питания към министрите, че ще отнеме поне едно денонощие, за да бъдат разгледани всичките.

Реформаторският блок иска орязване на депутатските заплати с 20%

Реформаторският блок в старата столица настоява всички народни представители да получават 80 % от възнагражденията си до края на 201...

В момента Народното събрание заседава при закрити врата. Депутатите разглеждат проект за решение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили.

Вносител на проекторешението е Министерският съвет. Заседанието е секретно заради приложение към проекта, което е класифицирано с гриф за сигурност "поверително".

Самият Найденов коментира гласуването, но без да дава конкретни "Няма как да бъда доволен. Секторът "Отбрана" е единственият сектор, който е обвързан с конкретно решение, свързано с определяне на фиксиран процент от БВП като разходи за отбрана. Ако ме питате дали с проекта за бюджет за 2014-а година стигаме този процент, моят отговор е- не", каза военният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика