Даваме хиляди левове на външни консултанти да ни предлагат как да борим корупцията

3391
Даваме хиляди левове на външни консултанти да ни предлагат как да борим корупцията
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева ще разполага с бюджет от 2 млн. лв., без ДДС, за пиар, за реклама и за анализи на борбата с корупцията и българското председателство на Европейския съюз през 2018 г. Това става ясно от публикувани на интернет страницата на Министерския съвет (МС) предварителни обявления за обществени поръчки, които следва да се обявят в следващите месеци, предаде БГНЕС.

100 000 лв. ще даде вицепремирът Кунева, която отговаря и за борбата с корупцията за “външна, независима оценка на изпълнението на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България 2015-2020 г. и провеждане на разяснителна кампания за резултатите”, става ясно от предварителните обявления. Още толкова ще струва на държавния бюджет и “разработването на законодателни предложения в областта на противодействието на корупцията, свързани с препоръките и заключенията по линия на Механизма за сътрудничество и оценка”. Не е ясно кое налага наемането на консултанти, при положение, че Министерството на правосъдието е пряко отговорното за разработване на законодателни промени, които са свързани с мониторинговия механизъм на ЕК.

Екатерина Захариева: Всеки магистрат ще може да гласува лично за член на ВСС

Всеки магистрат ще може да гласува лично за член на ВСС. Това заяви министърът на правосъдието Екатерина Захариева.  По думите ѝ, ...

Рекламата на българското председателство на ЕС през 2018 г., която е една от многото отговорности на Кунева, ще струва на бюджета 1 млн. лева. За ПР-услуги в качеството ѝ на национален координатор на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС Кунева ще разполага с 500 000 лв. Още половин милион лева са заделени и за дейности по “изработване и разпространение на образователен филм и рекламни и информационни клипове за популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС и дейности по подготовка, изготвяне и разпространение на информационни и рекламни печатни материали, както и за провеждане на публични събития и работни срещи”.

За “специализирани консултантски услуги” за подготовката на Българското председателство на ЕС ще бъдат дадени 300 000 лв. 400 000 лв. ще бъдат дадени за социологически проучвания в България и в чужбина, които ще трябва да установят анализ на резултатите свързани с председателството на ЕС през 2018 г. Още 100 000 лв. се планира да бъдат продадени за дейности за “информация и публичност”, т.е. за ПР-услуги за европейски политики и инициативи.

Сред обществените поръчки, които се очаква да обяви МС през настоящата година, е и тази за ремонт на резиденция “Бояна”, чиято прогнозна стойност възлиза на 15 млн. лв. Резиденцията, заедно с НДК, ще са двете основни локации, които ще поемат форумите по време на Българското председателство на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика