Зеленогорски: Никъде в Европа не е разрешено дивото къмпингуване

1893
Зеленогорски: Никъде в Европа не е разрешено дивото къмпингуване
Снимка: БГНЕС

Никъде в Европа не е разрешено дивото къмпингуване и не мога да разбера как в днешно време някой може да почива без ток и тоалетна.

Това обяви пред bTV съпредседателя на Реформаторския блок (РБ) Найден Зеленогорски, който е и председател на ресорната комисия по регионално развитие.

НС забрани къмпингуването на плажа, екоактивисти подготвят протести

Народното събрание прие спорните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, според които се забранява къмпингуването...

Вчера Народното събрание прие спорните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, според които се забранява къмпингуването и паркирането на 100 метра от плажа.

Въпреки протестите пред парламента вчера проектозаконът мина през пленарна зала. Екоактивистите се надяват президентът Росен Плевнелиев да наложи вето.

Според Зеленогорски важната новина от вчера е, че „Корал”, „Иракли” и „Карадере” ще са защитени плажове и ще бъдат съхранени от стопанска дейност.

Депутатът обяви, че познава голяма част от хората, които са протестирали вчера пред парламента и вярва, че те са загрижени за природата и почистват след себе си след къмпингуване, но по думите му те са едва 10-20% от почиващите на палатки и каравани по българското Черноморие. Той даде пример с информацията от кмета на Бяла, че извозва 160 тона боклук от плажа „Карадере”.

"Зелените": Не сме се научили да превръщаме природата в икономически ресурс

"Зелените" се обявиха категорично против промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с които се забранява къмпингув...

Депутатът обясни и каква е разликата между пренощуване и къмпингуване на плажа – пренощуването е за една до три вечери на чувал или дори палатка, а къмпингуването е за по-дълъг период на палатка или каравана. По думите му има хора, които къмпингуват върху държавна територия цяло лято. Депутатът уточни, че контролът вече е задача на Министерството на туризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика