Реформаторският блок: С Изборния кодекс управляващите целят служебна победа

10907
Реформаторският блок: С Изборния кодекс управляващите целят служебна победа
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок настоява парламентът да уважи ветото на президента по Изборния кодекс. Председателят на БЗНС и член на блока Николай Ненчев каза, че с Изборния кодекс управляващите се стремят към служебна победа.

"Реформаторският блок е силно обезпокоен от наличието на стотици фантомни гласове и настояваме да се прочистят от избирателните списъци. За нас този кодекс не е по-различен от стария. В много отношения той е по-лош дори. Настояваме за активно избирателно право. Не е прието нашето искане за професионална администрация. Целта е да се подмени ЦИК и да се назначи партийна. По всичко личи, че управляващите ще се опитат да спечелят служебна победа и да откраднат гласа на хората", заяви той, цитиран от БНР.

Временната комисия за Изборния кодекс отхвърли ветото на Плевнелиев

Напълно според очакванията народните представители, които са членове на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен коде...

Реформаторите се обявиха и "за" кризисен план на България заради опасността да остане без газови доставки заради кризата в Украйна.

"Една тройна коалиция беше тотално неподготвена. Сега втора тройна коалиция отново е тотално неподготвена. Първата точка, която утре на Консултативния съвет за национална сигурност следва да бъде разгледана, е срокът за изготвяне на такъв антитерористичен план, срокове за изграждане на алтернативните газови връзки. Крайно време е основните договори, включително и бъдещи договори, които касаят доставките на газ за България, да станат прозрачни", заяви Мартин Димитров.

Той каза още, че Софийският административен съд ще поиска опис на документите по договора "Южен поток" по искане на Реформаторския блок. Мартин Димитров обясни, че по този начин се води битката за прозрачност по енергийните договори. И очаква описът да бъде предаден и на Реформаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика