Временната комисия за Изборния кодекс отхвърли ветото на Плевнелиев

11130
Временната комисия за Изборния кодекс отхвърли ветото на Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Напълно според очакванията народните представители, които са членове на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, отхвърлиха ветото на президента Росен Плевнелиев.

Кодексът е приет отново, след гласуване, по време на заседанието на Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс. 12 депутати гласуваха „за” новия Изборен кодекс, а 4 „против”, предаде Агенция "Фокус". След дебат на заседанието на комисията и проведено гласуване, ветото на президента беше отхвърлено. Председател на комисията е Мая Манолова, която по-рано днес заяви, че Коалиция за България ще гласува против ветото.

Единствено ГЕРБ гласува против новите изборни правила като опозицията обясни, че на практика промени се правят в "12 без 5". Управляващите определиха мотивите за наложеното вето като несъстоятелни и допълниха, че ГЕРБ търсели от "няколко кладенеца вода да извадят".

От ГЕРБ подкрепят президента, обвиняват в задкулисие БСП

Противоречията между БСП и ГЕРБ и по Изборния кодекс отново се задълбочиха, след като от партията на Бойко Борисов директно хвърлиха об...

От ДПС също отхвърлиха ветото, но ще искат тълкувателно решение на Конституционния съд на текстовете на изборното законодателство за уседналостта.

Новият Изборен кодекс беше върнат за ново обсъждане с президентски указ от 28 февруари 2014 година. Предстои заседание в пленарна зала относно кодекса, което ще се проведе днес и започва в 13:30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика