Управителният съвет на фонд "Земеделие" подаде оставки

21674
Управителният съвет на фонд "Земеделие" подаде оставки
Снимка: БГНЕС

След почти петнайсетминутно заседание в земеделското министерство Държавен фонд "Земеделие" остана без управителен съвет, а животновъдите се заканиха на масови протести в цялата страна, предаде репортер на БГНЕС.

Кворум на заседанието имаше и на него била поискана оставката на директорът на организацията Мирослав Николов, който не я подаде. В отговор на това присъстващите на заседанието членове на УС на ДФ "Земеделие" са подали оставка, каза представител на пресцентъра на МЗХ.

УС на ДФ "Земеделие" не взе никакви решения за пари днес

За съжаление не се взеха никакви решения за пари, като първа и единствена точка бяха поскани нашите оставки. Това каза директорът на Дъ...

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов (вдясно на снимката) след продължилото едва петнайсетина минути заседание на УС на ДФЗ каза, че "наблюдаваме един цирк". Животновъдите не са присъствали на заседанието, но според Синапов част от УС е напуснал, защото всички членове на съвета са били "за" оставката на изпълнителния директор.

Малко по-рано директорът на фонда Мирослав Николов, който излезе от заседанието на Управителния съвет, заяви, че днес не са били взети никакви решения за пари, като първа и единствена точка са били поскани техните оставки. "Това беше, нищо не се дискутира от дневния ред", продължи Николов. По думите му след това членовете на УС на фонда са напуснали поетапно.

На въпрос дали ще размисли и ще си подаде оставката, Николов отговори: "Това означава да предам българските бенефициенти". Когато Николов каза, че министър Греков му е поискал оставката, той обясни, че не е имало аргументи, а "общи фрази".

Днес управителният съвет трябваше да разгледа очет на Фонда за одобрените през последнта година проекти, както и да одобри пари за държавната профилактична програма за животните. Това са парите, заради които протестираха днес ветеринарните лекари. В дневният ред беше още и одобряване на 60 милиона за фермерите, като част от тях са средства за компенсация на пропаднали от градушка площи през миналата година.

Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще следи изкъсо работата в Държавен фонд "Земеделие". Той ще стои в сградата н...

На този етап никой от Министерство на земеделието не се ангажира с коментар как ще се развие конфликта между министерството и ДФ "Земеделие" оттук нататък, информира БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика