Деца от Русе се учат на толерантност към другите и отговорност към природата

4804
Деца от Русе се учат на толерантност към другите и отговорност към природата
Снимка: Община Русе

Положителни резултати отчита Община Русе по проект „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“. Отлична подготовка за първи клас показват над 600 малчугани, оценени с двете максимални нива по скалата на Уекслер за детска интелигентност. Децата от детски градини: „Детелина“, „Снежанка“, „Звездица“,  „Русалка“, „Зора“ и „Незабравка“ вече са в първи и втори клас на 6 русенски училища. В подготовката на всяко от тях са участвали педагог, психолог, логопед и кинезитерапевт, които са дали комплексна оценка на обучаваните да откриват смисъла на извършваните дейности за физическото си, интелектуално, социално и емоционално развитие. Това е постигнато чрез стартови и финални тестове и игрови модели.

Над 900 деца и родители са участвали в образователни, творчески и спортни събития, в които изграждат стабилна връзка между семейството и образователната система. В детските градини са приложени модерни образователни методи, в унисон със съвременните потребности на децата и държавния образователен стандарт.

Община Русе не е допустим кандидат в мерките за чист въздух

Министерството на околната среда и водите е посочило 6 критерия за кандидатстване за финансиране по програма „Околна среда 2014-2...

В продължение на две години и половина педагози прилагат иновативни подходи за предучилищна подготовка с акцент към личността на детето и специфичните му възможности, дарби и интереси. Ученето чрез игра и образование сред природата, вдъхновява децата да разгръщат потенциала си в естествена среда.

Шест образователни екскурзии до исторически забележителности, 3 тридневни зелени училища, 58 локални и общи събития, 36 спортни игри и състезания, 26 творчески работилници и лаборатории за откриватели, 50 срещи с етнолози и зоолог, посещения на музеи, библиотека, детска опера, детски симфонични концерти и образователни филми сближават три випуска деца, родители и учители. Специалисти от Сдружение Център „Динамика“ подобряват говорните умения, но и физическата издръжливост и  устойчивостта към здравни проблеми.

Всичко това допринася за по-добро качество на обучение, творчески прояви, възпитаване на добронамереност и съпричастност към различните, отговорност към природата и стремеж към познание и личностно развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе