"Ил Диво" покориха българската публика

67860
 "Ил Диво" покориха българската публика

Световните звезди "Ил Диво" покориха и българската публика с първия си концерт в София тази вечер.

Едва ли има думи, които да могат да пресъздадат в достатъчна степен магията "Ил Диво". Тя просто трябва да се преживее. Магия, произтичаща от уникалната смесица от двата противоположни спектъра в музиката – поп и опера, изпълнена от четиримата певци с изключителни гласове. По време на двучасовото шоу в препълнената зала 1 на НДК те звучаха ту лирично нежно, ту невероятно мощно, карайки зрителите буквално да настръхнат.

Макар концертът тази вечер да беше първата среща на квартета с българската публика, ледовете, ако изобщо е имало такива, бързо бяха разтопени благодарение на изключително приятното чувство за хумор на американеца с дяволит поглед Дейвид, испанеца с гореща кръв Карлос, французина с аристократична осанка Себастиен и по швейцарски сдържания Урс. Така Себастиен разказа как преди време му се случило да опита родната мусака и не пропусна да изрази възхищението си от красотата на българските жени. Карлос пък напълно се вживя в образа на латино любовник, предпоставен от произхода му, като разкри, че е единственият ерген в групата и помоли всички неангажирани дами в залата да вдигнат ръка. След което ги покани да потанцуват салса на фона на песента "La vida sin amor".

"Ил Диво" зарадваха българските си почитатели с класически оперни арии, с песни от новия си албум "Wicked Game", както и с известни поп парчета, изпълнени в уникалния за квартета стил – "My Way" на Франк Синатра, "Pour Que Tu M`Aimes Encore" на Селин Дион, "Unbreak My Heart" на Тони Бракстън, която във версията си на испански език се нарича "Regresa A Mi". Финалът, разбира се, беше запазен за "Time To Say Goodbye", макар че на никого в залата не му се искаше той да настъпва толкова скоро.

Представяйки предпоследната песен в програмата "Somewhere" ("Някъде") от мюзикъла "Уестсайдска история", Себастиен сподели, че от самото си начало "Ил Диво" търсят своето място в музикалния спектър от поп до опера, но изрази надежда, че са го намерили в сърцата на публиката. Няма съмнение, че концертът тази вечер осигури на блестящите изпълнители трайно място в сърцата на българските им почитатели.

Редактор: Ина Попова

Неповторимите Ил Диво у нас

На 25 септември в зала 1 на НДК от 20.00 часа ценителите на музиката ще имат възможност да се насладят на неповторимите изпълненията на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com