X
 
 

КАТ започва акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

840 0
КАТ започва акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“
Снимка: monitor.bg
В първия учебен ден Пътна полиция започва традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 15 септември, в 10.00 часа, в двора на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ на ул. „Латинка“ №11, за трети пореден път първокласниците ще бъдат съпроводени до класните си стаи, освен от своите учители и от полицаи от ГД „Национална полиция“ и СДВР, както и от популярна личност.

КАТ следи за колани, детски столчета и "Гражданска отговорност"

От днес до 17 септември "Пътна полиция" започва операция по линия на TISPOL – Европейската организация на службите на пътна полиц...

Първият урок на децата ще бъде по безопасност на движението по пътищата. Пътни полицаи ще обърнат внимание и на родителите, че отговорността на пътя е обща, а възпитанието за безопасно поведение на пътя трябва да започва от най-ранна детска възраст.

След официалната част представителите на отдел „Пътна полиция“ в ГДНП ще дадат кратък брифинг за подготовката и старта на Европейския ден без загинали на пътя – 21 септември, който по идея на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL, се провежда в Европа под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death). В дните до старта на кампанията ще бъдат реализирани различни инициативи, а на сайта на ГДНП ще бъдат публикуват препоръки за безопасно шофиране.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители