X
 
 

Подновиха учебния процес в Класическата гимназия

159975 1
Подновиха учебния процес в Класическата гимназия
Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ) даде разрешение учебните занятия в Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) да започнат. Учениците вече са в класните стаи, информира БНР.

Засега учениците остават в сградата на 13-то училище на Женския пазар, докато няма политическо решение относно законността на сградата на училището в квартал "Модерно предградие". Гимназията се подготвя за евентуално преместване след зимната ваканция, ако това е окончателното решение на Министерството на културата.

На 23.09 ще е ясно остава ли НГДЕК в центъра, имало саботаж на ул. "Баба"

Вчера в Министерството на културата е получено официалното становище на Районната здравна инспекция за състоянието на сградата на 13 ОУ...

До временното прекъсване на учебните занатия се стигна миналата седмица. Причината за това стана закъснял ремонт на сградата.

В края на миналата работна седмица в 13-о училище до Женския пазар все още имаше ремонтни дейности. Пред входа на двора на училището имаше група учители, които се грижеха в училището да не влиза никой, и отказаха да коментират каквото и да е.

Изпълняващата длъжността директор на гимназията Мариела Папазова коментира: "Радвам се, че ги изненадахме РЗИ с това, което сме направили тази събота и неделя. Всичко онова, което изискаха от нас до момента, беше направено". Според директора училището ще се справи с наваксването на пропуснатите занятия.

На проверката бяха заместник-министърът на културата Боил Банов и заместник-кметът на столицата Тодор Чобанов. След проверката Банов коментира: "Аз съм спокоен, че пускат училището. Вече нататък казусите, знаете, те предстоят за решаване така или иначе".

Ново начало, стари проблеми - НГДЕК няма разрешително за старт на учебната година

Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" в София няма разрешение да започне учебната година. Това ст...

Направени са нови окачени тавани на последния етаж. Столичната община е осигурила нови 400 хиляди лева за смяна на дограмата, която поетапно ще се извършва в неучебно време, така че и този въпрос ще бъде решен, каза Чобанов.

Въпросът в коя сграда да се помещава Класическата гимназия – дали да остане в сградата на 13-о училище, или да се върне на ул. "Баба" в "Модерно предградие", е в ръцете на принципала – Министерството на културата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
    Проблемите не са в сградата. Не тя прави училището. Това е просто един стар комплекс на учителите и възпитаниците на НГДЕК, който умело се използва от политици, чиновници, настоятелство и директор - всеки преследващ собствените си не съвсем чисти цели. Факт е, че това училище с неговия дух и традиции вече е унищожено с дейното участие на Мариела Папазова и Ирина Абаджиева-Репуц. Тяхната визия за Н виж още ›› ГДЕК се налага агресивно и ще бъде реализирана - поредната халтура с претенции за елитарност.