X
 
 

Facebook призна, че е записвал разговори през Messenger, но било коректно

1625 0
photo of Facebook призна, че е записвал разговори през Messenger, но било коректно
Снимка: iStock/Guliver
Социалната мрежа Facebook е записвала разговори на свои потребители, сочи нов доклад. От компанията давали на други фирми записите, за да правят транскрипции на казаното, предаде БГНЕС.

Известната американска новинарска агенция Bloomberg е попитала компанията на Марк Зукърбърг дали изнесеното в доклада е вярно. От Facebook потвърдили, че са записвали потребителите, но казали, че това е направено с тяхно съгласие и практиката вече била прекратена.

В САЩ започна голямо разследване, изглежда на прицел са Facebook, Amazon, Google и Apple

Министерството на правосъдието на САЩ стартира антитръстово разследване срещу големи технологични компании, предаде БГНЕС. "Министерст...

Според компанията, записите са били тестове на изкуствен интелект, за да се определи способността му да превежда казаното на друг език. Единствените засегнати потребители били тези, които ползват приложението Messenger и не са забранили транскрипцията на разговорите в него.

Новината идва в момент, в който социалните мрежи и специално Facebook са критикувани за събирането на огромно количество данни за потребителите.

Facebook наскоро отнесе глоба от 5 милиарда долара за неправилна употреба и съхранение на данните на милиони потребители - заради скандала Cambridge Analytica.

Както Facebook, така и другите гиганти, които предлагат гласови асистенти Amazon и Apple, признават, че записват потребителите, като дават за това различни обяснения.

Състаряващият Facebook може да е опасен

Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише британския ве...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители