X
 
 

Състаряващият Facebook може да е опасен

4813 0
photo of Състаряващият Facebook може да е опасен
Снимка: iStock/Guliver
Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише британския вестник The Independent.

Приложението ФейсАп (FaceApp), което използва изкуствен интелект, за да преправи снимка на потребителя, който може да види как ще изглежда като по-възрастен или като човек от другия пол, потенциално заплашва сигурността на потребителите в интернет, припомня БГНЕС.

Градът състарява жените

Замърсеният въздух в големите градове състарява лицата на дамите с 10 процента, установи китайско изследване, финансирано от концерна "...

За да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена на сървърите на руските създатели на приложението. В споразумението, което се предлага на потребителите, се казва, че те отстъпват на създателите на FaceApp всички права да правят със снимката каквото пожелаят.

Може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство от FaceApp, за каквото от компанията преценят.

За създателите на приложението не се знае практически нищо, освен че са от Русия.

В туит, споделен от хиляди в мрежата, се твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, FaceApp получава достъп до всичките ви снимки.

Приложението, което подлуди Facebook (СНИМКИ)

Понякога се чудите как ще изглеждате на 60 години и колко бръчки ще се появят по лицето ви? С приложението FaceApp можете за секунди да...

Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез FaceApp, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители