Спират аналоговия сигнал на 30 септември?

27701
Спират аналоговия сигнал на 30 септември?

Възможно е аналоговият телевизионен сигнал да бъде преустановен на 30 септември. Това е предложил зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров, предаде „Фокус”.

В понеделник свикваме заседание на органа по цифровизация, на което заседание ще предложа дата 30 септември за преустановяване на аналоговия сигнал. Вече са факт договорите за доставка и разпространение на декодери за останалата част от територията на страната, която обхваща 3 района”, заяви Тодоров.

Лозанов: Социалните мрежи се превърнаха в долна камaра на парламента

Няма никакво съмнение, че социалните мрежи са създали една нова комуникативна ситуация, в която хората могат пряко да изразяват мнениет...

След сключването на договорите изпълнителят на обществената поръчка е задължен да започне разпространението и снабдяването на места с декодери. Агенцията за социално подпомагане вече е уведомена и разпространява ваучери, за да имат възможност хората да ги получат и от понеделник да се снабдят с декодиращи устройства, каза още Георги Тодоров.

Аналоговият телевизионен сигнал трябваше да бъде прекратен на 1 септември тази година. Цифровизацията обаче се отложи заради забавената обществена поръчка за доставка на декодери за социално слаби. Сигналът остана смесен, като за въвеждането на изцяло цифрово предаване се коментираха различни дати, сред които 1 декември и 1 март догодина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии