X
 
 

Зукърбърг се оправдава заради планове на Facebook за търговия с лични данни

1234 0
Зукърбърг се оправдава заради планове на Facebook за търговия с лични данни
Снимка: Getty Images/Guliver
Съоснователят и изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг написа отговор за имейлите, показващи как от социалната мрежа предлагат на Netflix и други популярни приложения преференциален достъп до личните данни на потребителите си, въпреки че компанията уж затегна своите правила за лични данни.

Британската парламентарна комисия, която разследва дали Facebook, публикува 250 страници документи на компанията. Според тях мениджърите на Facebook са имали разговори с големи компании като Netflix да им дават преференциално достъп до данните на потребителите. Зукърбърг участва в една от тези дискусии от 2012 година.

Зукърбърг разяснил на сътрудниците си за работата "в условия на война"

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на сътрудниците на своята компания, заемащи ръководни постове, как т...

Имейлите се появиха по време на дело срещу Facebook в Калифорния заведено от американските разработчици Six4Three. Електронните съобщения са били запечатани от съда, но са били взети миналия месец от парламентарната комисия.

"Като всяка организация ние имаме много вътрешна комуникация и хората представят различни идеи. В крайна сметка се спряхме на модел, който да продължи да дава безплатно платформата на разработчици и те могат да решат дали да купят реклами, ако искат. За да бъдем ясни, това е различно от продаването на данните на хората. Ние никога не продаваме данните на когото и да е било", заяви Зукърбърг в съобщение, публикувано във Facebook.

Междувременно, AV Club публикува информация, че фалшивите профили във Facebook са между 60 и 90 млн., а 3-4% от съдържанието в социалната мрежа е фалшива информация. Много от фалшивите акаунти се използват за спам, твърди финансовият директор на Facebook Дейв Уенър. Twitter също докладва, че близо 5% от потребителската му база или повече от 16 милиона акаунта са фалшиви, според информация на The Hill.

Масов проблем с Facebook - потребители са изхвърляни от профилите си

Много потребители по цял свят, включително и в България, се оплакват от проблем със социалната мрежа - те биват изхвърлени от профили...

Actualno.com

Етикети: