Затварят детските градини в Шумен за летни ремонти

4354
Затварят детските градини в Шумен за летни ремонти
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички 32 детски градини в община Шумен ще бъдат затворени за определено време това лято, за да бъдат извършени различни ремонтни дейности. Това съобщи на брифинг по-рано днес директорът на общинската дирекция "Култура, просвета и младежки дейности" Найден Косев, пред Дарик нюз.

По думите му за текущи ремонти са отделени около 120 000 лева, а за основни - 100 000 лева. В повечето случаи детските градини ще спират работата си средно за 2-3 седмици, като графиците са изготвени, така че да покрият всички райони.

Феномен във Видинско - детски градини-фантоми

В детската градина в село Връв са записани 19 деца, но там идва само едно дете – буквално. Същото е положението в село Ракитница ...

„Годините назад показват, че през месеците юли и август в Шумен остават да се възпитават не повече от 30 % от децата", обясни Косев и допълни, че няма ограничения в избора на детска градина за лятото, като е необходимо само родителите да се обърнат към директора на приемащата детска градина.

Най-мащабните ремонтни дейности ще бъдат по отоплителните инсталации на детските заведения. Планирано е да се ремонтират и покривите на 14 детски градини, 9 от които в града и 5 по селата. Ще се монтират и три нови детски площадки.

За ремонти на училищата общината е отделила 170 000 лева. Те ще отидат предимно за ремонт на покриви и саниране на физкултурния салон на СОУ „Панайот Волов". От своите бюджети училищата са отделили още 370 000 лева за текущи ремонти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен