Прокуратурата започна разследване на убийството на ученичка в Сливен

12128
Прокуратурата започна разследване на убийството на ученичка в Сливен
Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен се провежда разследване за убийство и опит за убийство, извършени в двора на 12-то училище в град Сливен, съобщиха от Прокуратурата.

Преди обед лицето Д. И., роден през 1987 г., от с. Струпец, община Сливен, е позвънявал по мобилния телефон многократно на ученичката от 12-то ОУ в град Сливен, С. В. След това, около 13.50 часа, Д. И. се е опитал да влезе в 12-то ОУ в гр. Сливен по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната. Целта на неговото посещение е да се срещне със С. В.

Убиха ученичка в икономическата гимназия в Сливен*

Ученичка в девети клас е била убита в Професионалната гимназия по икономика в Сливен рано следобед днес. Училището е блокирано от полиц...

На входа на училището е излязло пострадалото 15-годишно момиче, заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с Д. И. Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15 годишното момиче, в резултат на което момичето е починало.

След това в двора на училището Д.И. е нанесъл няколко удара с нож на друго лице, негов връстник – К.М. - криминално проявен, след което с газов пистолет Д.И се прострелял в устата. К.М е настанен в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” – Сливен, с опасност за живота. Д.И. също е приет за лечение в Сливенската болница и е под полицейска охрана.

Извършват се оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели-очевидци. На местопроизшествието е изпратен дежурния прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен за оказване на съдействие на разследващите органи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com